Diari La Veu del País Valencià
Almassora forma 19 veïns com a dinamitzadors turístics
La Regidoria de Joventut clausura avui el curs de ‘Dinamitzador/a de recursos turístics’, al qual s’han sumat 19 veïns en situació de desocupació. Tots ells han assistit a les classes teòriques i pràctiques que han tingut lloc aquesta setmana en l’Ateneu Jove i, després de superar l’examen final obtindran un títol oficial avalat per la Generalitat Valenciana.

La formació, impartida per personal del Centre de Turisme (CdT) de Castelló, ha mostrat als alumnes els passos a seguir per a l’elaboració d’un projecte de potenciació de recursos turístics, per al qual prèviament han analitzat els espais de la localitat que poden ser explotats amb aquesta finalitat. La programació inclou pautes per a dissenyar i desenvolupar activitats vinculades a aquests recurs i dóna les claus per a difondre l’activitat entre els potencials visitants.

Pel que fa al perfil dels alumnes que han assistit al curs, la mitjana d’edat ronda els 35 anys. Molts d’ells compten amb formació superior i, en aquesta edició, quatre dels assistents tenen la Diplomatura de Turisme. El personal docent ha confirmat que la finalitat dels participants és complementar el seu currículum amb formació pràctica i aplicable per a treballar tant per compte d’altres com per a engegar els seus propis projectes.

L’edil de Joventut, Xavier Trenco, ha celebrat la gran acceptació que, per segon any consecutiu, han tingut el cursos, un fet que, segons el regidor, es deu a “la gratuïtat de la formació i les possibilitats professionals que la indústria turística ofereix en les nostres comarques”. Per la seua banda, la regidora de Turisme, Amaya Gómez, ha destacat la gran utilitat dels cursos que imparteix el CdT i ha confirmat que, pròximament, el seu departament posarà a la disposició dels empresaris locals del sector formació especialitzada.

Cal recordar que el pròxim 8 de maig l’Ajuntament d’Almassora engegarà el curs de Monitor/a de Rutes Verdes i Senderisme, que se centrarà a crear recorreguts en els espais naturals situats al costat del Rio Millars. Així mateix, el CdT reeditarà les jornades de formació per a l’obtenció del títol de Manipulador/a de Aliments, que se celebraran a Almassora el 6 de març. i durant el mes maig.

Comparteix

Icona de pantalla completa