Diari La Veu del País Valencià
L’oncòloga d’Almassora Marisa Chust rebrà el premi Clara Campoamor el Dia de la Dona
La doctora Marisa Chust Vicente rebrà el premi Clara Campoamor-Dones per la Igualtat en reconeixement a la seua trajectòria en el camp de la medicina el pròxim 8 de març, Dia de la Dona, com a colofó als actes programats per la Regidoria d’Igualtat. La regidora de l’àrea, Merche Galí, ha anunciat el seu nomenament en aquesta segona edició del guardó que reconeix els mèrits de veïnes d’Almassora.

Marisa Chust és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València. Va ser Mèdic Intern Resident en el Servei d’Oncologia Radioterápica de l’Hospital La Fe entre 1990 i 1993 i, un any més tard, va ocupar la plaça de Metge Adjunt en el Servei d’Oncologia Radioteràpica de la Fundació Institut Valencià d’Oncologia (IVO) fins 2007. En aqueixa data es va convertir en cap clínic del servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Institut Valencià d’Oncologia, càrrec que encara ocupa en l’actualitat.

Va defensar la seua tesi doctoral “Tractament de les metàstasis cerebrals amb radioteràpia holocraneal i/o radiocirugia. Valoració de l’evolució radiològica. Valoració volumètrica” el 2012 a la Univesitat Politècnica de València. El seu extens curriculum refereix també altres cursos i ponències en diferents congressos.

“La seua recerca en aquest camp, la dedicació demostrada des que va culminar els seus estudis i la contribució als avanços de la medicina contra el càncer són mèrits més que sobrats perquè Marisa Chust reba la distinció més important que atorguem a una veïna d’Almassora”, ha defensat Merche Galí. L’edil ha destacat que “malgrat els seus compromisos laborals, mai s’ha desvinculat del nostre municipi, on continua vivint, un mèrit més en aquest dia”.

De fet, la doctora Chust va participar en els actes de la Setmana de la Dona del 2016 amb la conferència sobre el càncer impartida en el si de la Tertúlia del Portal. Per aquell temps va rebre la distinció que atorga la Regidoria d’Igualtat qui fóra la seua mestra durant la infància, Ana María Martinavarro. Dimecres que ve 8 de març, l’oncòloga prendrà el relleu en un acte que se celebrarà en la Casa de la Cultura com a colofó al programa d’actes de la Setmana de la Dona.

Comparteix

Icona de pantalla completa