Diari La Veu del País Valencià
Els xiquets d’Almassora, regidors per un dia
La primera tinent d’alcalde d’Almassora, Merche Galí, ha presidit aquest matí l’audiència pública infantil, la primera regulada en l’ordenança de transparència, un ple en el qual han participat els estudiants de sisè curs de Primària dels col·legis Ambaixador Beltrán, Germans Ochando, Cardenal Cisneros, Errando Vilar i Regina Violant.

Tres portaveus de cada centre han exposat els seus suggeriments i propostes per a millorar la gestió municipal. Preocupacions com l’accessibilitat, les instal·lacions esportives, la programació infantil durant les festes patronals, la xarxa gratuïta de wifi o les condicions dels seus propis centres han ocupat l’ordre del dia de la sessió, que s’ha estès durant més d’una hora en el saló de plens de l’Ajuntament d’Almassora.

El debat ha començat amb la presentació dels regidors presents en la sala: Roger Beltrán, Santiago Agustí, Isladis Falcó, Carmina Martinavarro, Xavier Trenco i Amaya Gómez, en representació de l’equip de govern, i els edils de l’oposició, representats per Arturo Soler (Partit Popular), Matilde Bagán (Es Pot Almassora) i Sergio Manrique (no adscrit), perquè els xicotets conegueren el funcionament dels òrgans municipals.

Els participants en la jornada d’avui han exposat les propostes elaborades en classe i també han intervingut des del públic una vegada obert l’espai per a precs i preguntes. “Hem pres bona nota dels seus suggeriments, que ens han sorprès i han demostrat el treball que han realitzat des dels col·legis i les preocupacions que tenen els alumnes malgrat la seua curta edat”, ha assenyalat Galí.

La també regidora de Participació Ciutadana ha agraït als equips directius i a l’alumnat l’interès posat en aquesta activitat que per primera vegada està regulada en l’ordenança de transparència, accés a la informació, reutilització i participació ciutadana. La sessió es reprendrà demà en idèntic horari amb altres alumnes per a fomentar la integració dels més xicotets en la vida democràtica.

La seguretat vial, la cultura, la manca de fonts i les ajudes als més necessitats figuren entre els temes que han preparat els xiquets per a la sessió de demà. La iniciativa es repetirà amb caràcter anual seguint les directrius que figuren en l’article 60 de l’ordenança que va aprovar la corporació municipal a la fi de 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa