Diari La Veu del País Valencià
Almassora insta el Govern perquè accelere la devolució de les clàusules sòl
El ple de l’Ajuntament d’Almassora aprovarà aquesta vesprada una declaració institucional per a instar el Govern al fet que sol·licite al Banc d’Espanya l’aplicació de les competències que asseguren la correcta devolució de les clàusules solc. “El ple considera que determinades clàusules com les sòl i altres derivades dels contractes hipotecaris són abusives”, refereix el text.

La declaració considera “insuficient” la creació d’un nou codi de bones pràctiques d’adhesió voluntària per part dels bancs per a facilitar la resolució de les reclamacions. “Trobem a faltar altres mesures que estudien l’impacte d’aquesta i altres clàusules abusives relacionades amb l’activitat de les entitats financeres”, assenyala el document.

Per açò, el text signat per tots els grups insta a l’aplicació “immediata” d’eines que supervisen les activitats de les entitats financeres, de manera que la devolució dels imports generats de forma abusiva s’accelere. Afecta a les clàusules sòl i a les referents a despeses abonades per la persona compradora-consumidora en relació amb la constitució i modificació de préstecs hipotecaris, com de la supervisió activa i permanent per a evitar que es repetisquen vulneracions de drets en un futur.

El document insta, a més, la Generalitat i l’Estat a obrir les seues respectives comissions de recerca per a realitzar un estudi seriós que determine l’impacte d’aplicació de clàusules il·lícites relacionades amb l’activitat de les entitats financeres com les esmentades anteriorment.

Entre les peticions a l’Estat figura que l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició proporcione tots els mitjans de suport tècnic i jurídic necessaris per a defensar els drets de les persones afectades per aquestes clàusules o les referents a les despeses de formalització dels préstecs hipotecaris.

Pujada del sou del Pla d’Ocupació

En un altre ordre de coses, el ple també aprovarà la pujada del salari dels beneficiaris del Pla d’Ocupació Municipal després de cinc anys congelat. Les retribucions passaran dels 900 euros actuals a 1.099,31 euros en el cas dels peons i a 1.221,28 euros per als treballadors amb categoria d’oficials. La corporació donarà llum verda a la modificació del conveni col·lectiu per a ratificar aquest acord.

A més, la sessió ordinària de febrer aprovarà una modificació de crèdits que inclou la reserva de 48.966,15 euros per a afrontar la revisió de preus del contracte del servei de recollida de residus sòlids urbans, així com de l’explotació de l’ecoparc, sense que la pujada vinculada a l’IPC i reconeguda en el contracte amb l’empresa repercutisca en el rebut dels veïns.

Comparteix

Icona de pantalla completa