Diari La Veu del País Valencià
Queixes veïnals respecte al projecte de regeneració
Almassora trasllada a Costes les queixes veïnals respecte al projecte de regeneració

L’equip de govern urgeix als responsables del servei provincial a donar una solució a la paralització de les obres

Després de la reunió informativa que l’equip de govern va mantenir amb les associacions veïnals del districte marítim per abordar el retard i paralització de les obres de regeneració, l’alcaldessa, Susanna Nicolau, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, han trasllat als responsables del Servei Provincial de Costes la queixes dels residents en el districte marítim respecte al projecte.

Durant la trobada, a la qual va assistir el cap de servei de Castelló, Fernando Pérez Burgos, l’equip de govern va posar sobre la taula la necessitat imminent de trobar una eixida a la paralització de les obres. “Falten tres setmanes perquè finalitze el termini donat per Costes, ja que el 3 de març s’extingeix el contracte entre l’organisme i l’empresa concessionària”, ha recordat l’alcaldessa. Martinavarro, per la seua banda, desitja que “la solució adoptada permeta reprendre les obres immediatament i evite acumular més retards”.

En la línia de les peticions veïnals, una de les preocupacions que van mantenir els propietaris del districte marítim és que els efectes dels temporals demostren que les obres són insuficients. Segons van explicar, tant el passeig Marítim com els habitatges pròxims a la primera línia de costa pateixen les conseqüències de l’onatge amb la mateixa intensitat que abans d’iniciar-se les obres de regeneració. Les associacions també van reivindicar la utilitat de les esculleres que han sigut eliminades i van afegir que la construcció d’un nou espigó han traslladat el problema al sud.

Així mateix, Nicolau i Martinavarro van transmetre al personal del servei provincial la proposta llançada pels representants veïnals que el projecte tinga una garantia d’efectivitat després de l’execució total de les obres, de manera que, si fóra necessària alguna intervenció posterior, entrara en aqueix període i no fóra necessari iniciar de nou el procés.

Les representants municipals van fer arribar a l’organisme les sol·licituds presentades reiteradament pels veïns respecte a la reparació del tram de mur del passeig Marítim que va haver de ser derrocat durant un fort temporal l’any 2006 i la demanda per a la construcció d’una nova escullera a l’altura del carrer Mestral, amb la qual els residents consideren que es frenaria l’erosió en un tram del litoral. “Tal com van afirmar els veïns, ells no són experts, però coneixen el comportament del mar i pateixen els efectes dels temporals en primera persona, per la qual cosa les seues peticions mereixen ser escoltades”, ha assegurat Nicolau.

Comparteix

Icona de pantalla completa