Diari La Veu del País Valencià
Nous sistemes de desbastament a les estacions de bombeig de la platja d’Almassora
Les obres per a la instal·lació de dues estructures de desbastament de restes voluminoses en les estacions de bombament de Nord i Centre de la platja d’Almassora han conclòs després de deixar a punt la maquinària per a operar. L’Ajuntament d’Almassora ha invertit en la materialització d’aquest projecte 242.168,42 euros, la qual cosa ha suposat un estalvi per a les arques municipals de 82.464 euros sobre el preu màxim establit en la licitació.

Les obres, que van començar el passat mes d’octubre, han suposat la construcció d’una caseta en cadascuna de les estacions, dins de les quals s’allotja la maquinària que filtra les aigües pluvials. Un sistema de cadenes permet l’extracció dels residus de grans dimensions i el seu dipòsit en els contenidors situats al costat de les construccions. Les màquines inclouen un programador que permet adaptar l’activació segons les època de l’any i decidir la freqüència de filtrat.

Una altra de les actuacions fonamentals en l’execució del projecte ha sigut la creació d’accessos a les bombes perquè els operaris puguen realitzar reparacions i manteniment, dues tasques que fins ara resultaven molt costoses. En aquest sentit, la instal·lació del sistema de neteja evitarà que el nivell de l’aigua puge a l’excés i que les bombes treballen més del necessari, amb els conseqüents increment del consum energètic i desgast dels aparells. A més, les obres també han suposat l’obertura d’una canalització que permeta retornar les aigües a la xarxa de pluvials i la d’una altra eixida alternativa que s’activarà en cas d’avaria.

Les regidores de Platges i Urbanisme, Amaya Gómez i Carmina Martinavarro, han visitat les estacions i han comprovat de primera mà el funcionament de les màquines. “Aquest sistema permetrà multiplicar l’efectivitat de les bombes, tan necessàries davant episodis de pluja intensa”, ha assegurat l’edil de Platges. Per la seua banda, la responsable d’Urbanisme ha explicat que durant les obres, els operaris “han retirat multitud de restes acumulades durant anys en les canalitzacions, un treball que també ampliarà la capacitat eixida d’aigua”.

Uns altre dels aspectes que han millorat aquestes obres en l’estació de Pitillo ha sigut l’entrada d’aigües de regadiu per gravetat en lloc de per bombament, una actuació que estalviarà consum energètic. En aquesta línia, la Regidoria de Platges va dur a terme un estudi cartogràfic el passat estiu per a determinar l’estat de sèquies i vessaments en la zona nord del distrito, una anàlisi que va permetre detectar els graus d’inclinació del terreny i l’existència d’elements d’obstrucció.

Comparteix

Icona de pantalla completa