Diari La Veu del País Valencià
Almassora reserva 370.000 euros per a dues resolucions d’expropiació
Almassora reserva vora 370.000 euros per a fer front a dues resolucions d’expropiació

Els processos judicials es van iniciar en 2004 i 2013, respectivament, sota el mandat del Partit Popular

El ple de l’Ajuntament d’Almassora aprovarà aquest dilluns una modificació de crèdits en la qual s’inclou un capítol de 366.383,03 euros per a fer front a les dues resolucions del Jurat Provincial d’Expropiació Forçosa, per sengles expedients iniciats en 2004 i en 2013, quan el Partit Popular ostentava el govern municipal.

Així doncs, el consistori reservarà 308.755,78 euros per a l’abonament del preu just dels terrenys situats en el carrer Cabanes, qualificats com dotacionals. Els propietaris van instar a l’Ajuntament d’Almassora a iniciar l’expropiació l’any 2013 i, davant el silenci administratiu, va ser el jurat provincial el que va resoldre la quantitat que haurà de pagar el consistori.

Els altres 57.627,25 euros corresponen a la resolució administrativa per l’expropiació del terreny inclòs en la reparcel·lació que va afectar al carrer Sèquia Parra, aprovada pel ple en 2004. Els afectats porten litigant amb l’Ajuntament més d’una dècada i la xifra marcada per l’administració provincial correspon a l’última resolució judicial sobre el cas.

Encara que tots dos processos no estan encara tancats i cap el recurs, l’edil d’Hisenda, Roger Beltrán, ha avançat que “l’obligació de l’Ajuntament és reservar els fons després de rebre la notificació de resolució”. El regidor ha explicat que la informació va ser posada en coneixement de l’administració local a la fi de novembre i que, per tant, no va haver-hi marge per incloure-la en el pressupost municipal. “La gestió del Partit Popular ha allargat aquests procediments en el temps i ara ens veiem obligats a pagar, a més, els interessos”, ha lamentat Beltrán.

El ple extraordinari del pròxim dilluns també inclou en l’ordre del dia l’aprovació de la cessió de 4.791 metres quadrats per a l’ampliació de l’institut Álvaro Falomir a la Conselleria d’Educació. Amb aquest tràmit s’obri la porta a l’ampliació de l’institut, les obres del qual van ser autoritzades pel consistori en 2010 sense la concessió del sòl. En aquell moment el Conselll va adjudicar l’elaboració d’un projecte i la direcció d’obra per valor de 192.780,03 euros, però l’execució mai va arribar a portar-se endavant.

Comparteix

Icona de pantalla completa