Diari La Veu del País Valencià
Estratègia Provincial per al Foment de l’Ocupació
Almassora sol·licita l’adhesió a l’Estratègia Provincial per al Foment de l’Ocupació

Demanarà sis cursos enfocats a la dona i millorar capacitats per trobar treball

La junta de govern de l’Ajuntament d’Almassora aprovarà aquest migdia la sol·licitud d’adhesió a l’Estratègia Provincial per al Foment de l’Ocupació, Emprendimiento i Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló. L’objectiu és que els tallers que ofereix la institució provincial puguen impartir-se en la seu d’Almassora i que el major nombre possible de veïns reba formació gratuïta per trobar treball o millorar el seu currículum.

El regidor d’Ocupació, Santiago Agustí, ha confirmat que la localitat sol·licitarà sis tallers, el màxim permès segons la normativa de la Diputació Provincial per a municipis de més de 5.000 habitants, enfocats a millorar les competències en noves tecnologies com a eina per trobar treball i al desenvolupament professional de la dona.

El termini per sol·licitar l’adhesió a l’estratègia d’ocupació finalitza el pròxim 10 de febrer, “per la qual cosa complim els requisits per a beneficiar-nos d’un programa que esperem impartir a Almassora en els pròxims mesos i trobar vies per reduir la xacra de l’atur que encara s’enceba amb els nostres veïns, sobretot aquells amb menys estudis”, ha assenyalat Agustí.

Els tallers estan oberts a qualsevol usuari a excepció de: menors de 18 anys i majors de 65, estudiants del Programa de Qualificació Professional Inicial (PCPI), instituts de Secundària i Formació Professional, així com a l’alumnat de tallers d’ocupació. L’horari dels cursos serà al matí, preferiblement de 9.30 a 13.30 hores, els dies seran en funció de la disponibilitat de l’equip del servei, tenint en compte les múltiples tasques que exerceixen en els seus centres.

El departament municipal d’ocupació es compromet a informar la persona que s’inscriga en les accions formatives sobre: contingut bàsic, control d’assistència i obtenció d’un diploma acreditatiu. Els diplomes acreditatius es lliuraran als participants en aquells cursos de 12 o més hores i sempre que la persona interessada haja complit els requisits d’assistència.

El percentatge mínim d’assistència per a l’emissió del certificat d’assistència serà del 80% per a les accions de curta durada (menys de 20 hores), mentre que en les de més de 20 hores, l’assistència mínima serà del 80%. Per tant, l’alumnat deurà saber que la inscripció als cursos suposa per la seua banda de la realització del control d’assistència i les comunicacions de les seues dades especificades.

Comparteix

Icona de pantalla completa