Almassora desafia al fred amb el repartiment de 2.500 mones i el porrat de Sant Antoni

La benedicció dels animals i la foguera posaran fi a les celebracions

Els veïns d’Almassora tornen a citar-se avui amb la tradició. La Vila llueix engalanada per celebrar Sant Antoni amb la col·laboració de la Junta Local de Festes (JLF) i les associacions del municipi. Les 2.500 mones preparades per a l’ocasió i les cintes commemoratives submergiran als veïns en la festivitat en honor del patró dels animals, un esdeveniment que conclourà amb l’encès de la foguera en la plaça Santa Teresa.

Els primers a iniciar la programació han sigut els cavallistes, que han partit cap al paratge de Santa Quitèria després de concentrar-se al costat del col·legi Cardenal Cisneros. Com de costum, un esmorzar entre els genets i la corporació municipal al costat de l’ermitori inaugurarà els actes de la jornada. “Esperem que la previsió de fred no minve la il·lusió de punts veïns que es mobilitzen cada any amb motiu de la festivitat de Sant Antoni”, ha apuntat la regidora de Festes, Isladis Falcó.

L’edil ha recordat el treball de la JLF per a preparar els dolços i el “porrat” popular que degustaran els veïns com a colofó a les celebracions. Serà a última hora del dia amb temperatures que s’esperen molt baixes. No obstant açò, abans de la foguera de la plaça Santa Teresa, aquest migdia menuts i majors partiran del carrer que porta el nom del sant cap a l’església de la Nativitat per a la benedicció de pans i dolços.

Scouts Tramuntana, Lluïsos Almassora, l’Escola de Tambors i Bombos i l’associació cultural El Torrelló estaran presents en aquesta comitiva que marcarà el matí abans que els animals copen tota l’atenció amb la volta de les cavalleries a la localitat. Serà a les 18.30 hores i finalitzarà amb la missa en honor al patró Sant Antoni a càrrec del rector Juan Ángel Tapiador.

A l’eixida de l’ofici religiós, Tapiador beneirà als animals en la plaça de l’Església. La colla de dolçainers i tabaleters Les Goles aportarà l’ambientació musical mentre els clavaris, José Manuel Ortiz Barrachina i María Salomé Bagán Navarro, mantindran oberta la seua casa del carrer Sant Antoni per a exhibir la imatge del sant durant el repartiment de el “porrat” popular. Tant els propis clavarios com l’edil de Festes han recomanat als assistents que circulen per precaució al costat dels cavalls i respecten el dispositiu de seguretat per a evitar accidents.

Per la seua banda, la Matxà recorrerà els carrers Sant Antoni i Sant Joaquim, la plaça de l’Església, els carrers Mare de Déu de la Llum, Major, Sant Marc, Santa Creu i Trinitat per a tornar a l’inici. En aqueix moment, la plaça Santa Teresa albergarà l’encesa de la foguera, on els xiquets van dipositar ahir la llenya, per a donar per conclosa la festa.

Comparteix

Icona de pantalla completa