Diari La Veu del País Valencià
Almassora en el pla de coordinació policial de Castelló
L’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, i el regidor de Seguretat, Santiago Agustí, han participat aquest matí en l’acte de presentació del projecte de creació del Consell Supramunicipal de Coordinació Policial de l’àrea metropolitana de Castelló, en el qual està inclòs el municipi. Entre les actuacions contemplades en el pla, està previst que els municipis realitzen una carta comuna de serveis, protocols comuns d’actuació, coordinació dels plans d’emergència, borsa de recursos (humans i materials), repositori de bones pràctiques, formació homogènia dels professionals i calendaris comuns d’actuació.

La primera edil ha incidit en els aspectes positius que l’engegada d’aquest consell pot tenir per a Almassora, com “la possibilitat de comptar amb reforços policials en moments de gran afluència de visitants, per exemple les festes patronals, durant les quals recorrem a la seguretat privada per a oferir els serveis que la Policia Local no aconsegueix a cobrir”. En aquesta mateixa línia s’ha manifestat Agustí, qui s’ha referit als avantatges de “poder compartir material i fins i tot instal·lacions, per a aprofitar al màxim els recursos dels quals cada municipi disposa i oferir un servei més complet”.

Per la seua banda, José María Ángel ha explicat que l’Agència ha abordat un tema tan bàsic com és la seguretat i l’emergència amb la finalitat de donar la millor resposta a la ciutadania. Per a aconseguir-ho, s’ha engegat una reforma de la llei de coordinació de Policies Locals de la Comunitat que inclou aquesta figura dels Consells Supramunicipals de Coordinació Policial, els objectius de la qual són “coordinar les accions de seguretat pública dels diferents serveis policials que conformen l’àrea; optimitzar els serveis amb calendaris comuns d’actuació que reforcen les accions que de manera individual tindrien menor impacte en la millora de la convivència ciutadana i compartir aquests recursos humans i materials”.

L’acte ha tingut lloc en l’Ajuntament de Castelló, on l’alcaldessa, Amparo Marco, ha assegurat que “els ajuntaments de la capital de la Plana, Almassora, Benicàssim, Borriana, Borriol, Orpesa i Vila-real hem apostat per participar en aquesta experiència de millora d’un servei públic essencial, com és la seguretat ciutadana”. Marco ha agraït la generositat i la voluntat de tots els alcaldes i alcaldesses, de diferents colors polítics, que han “unit esforços per a millorar la resposta de les nostres policies locals i efectius d’emergències”.

Comparteix

Icona de pantalla completa