Diari La Veu del País Valencià
La Cavalcada de Reis d’Almassora cedeix a la imaginació
Tot a punt a Almassora per a rebre a Ses Majestats d’Orient aquesta vesprada. La desfilada, que comptarà amb la participació d’associacions locals i quatre grups d’animació, disposarà de nombroses mesures de seguretat per a evitar accidents. La cavalcada començarà a les 18 hores i conclourà amb la salutació de Melcior, Gaspar i Baltasar des de la balconada del consistori i la recepció als xiquets.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha insistit que “nostra major preocupació aquesta vesprada és que no hi haja incidents amb els més xicotets entre el xivarri propi de la cavalcada”. És per açò que la seua delegació ha tornat a dissenyar un dispositiu de seguretat amb totes els carrosses folrades i en el qual participaren Policia Local, seguretat privada i els voluntaris de la Junta Local de Festes.

Aquests últims han sigut els encarregats de renovar i decorar les carrosses que desfilaran a partir de les 18 des des de l’encreuament de l’avinguda José Ortiz amb el carrer Boqueres. La castanyera, la bústia real, l’escala, els camions amb regals… “La comitiva serà molt nombrosa i estarà plena de picades d’ullet per als xiquets”, ha avançat Falcó, que ha recordat que els Reis Mags seran els únics que llançaran caramels des de les seues carrosses per a garantir la seguretat. Una hora abans, Ses Majestats d’Orient visitaran els majors de la residència de la tercera edat per a lliurar-los els seus presents.

En la desfilada cobraran un paper protagonista associacions locals com Tambors de Passió i el Grup Scout Tramuntana, que portarà la Llum de Betlem. Els qui tampoc es perdran la cavalcada seran la reina dels festes, Marta Gargallo, i les seues dames, que participaran activament en la desfilada. Aquesta recorrerà el trajecte de costum: l’avinguda de José Ortiz, els carrers de Sant Lluís l’Alcora i el retorn per Trinitat fins a la plaça de Pere Cornell. Durant el recorregut, Ses Majestats d’Orient llançaran els 600 quilos de caramels comprats per a l’ocasió.

En finalitzar l’itinerari, els Reis Mags saludaran els veïns des de la balconada del consistori convidats per l’alcaldessa, Susanna Nicolau, i ocuparan els tres trons habilitats en la planta baixa de l’edifici per a escoltar les últimes peticions dels xiquets d’Almassora abans d’iniciar el repartiment nocturn per les cases.

Comparteix

Icona de pantalla completa