Diari La Veu del País Valencià
La Confederació Gonzalo Anaya, partidària de no aplicar la LOMQE
RedactaVeu / Castelló

Representants de STEPV s’han reunit amb la presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya de pares i mares, Loli Tirado, a Castelló, per a presentar-li el document sobre la inaplicació de la LOMQE fet públic dimecres pel Sindicat.

Aquesta ha estat la primera reunió amb organitzacions i entitats de la comunitat educativa per a presentar la campanya. El Sindicat ha començat la roda de reunions amb els pares i mares per la importància d’aquest col·lectiu en el sistema educatiu.

Durant la reunió, els representants de STEPV han explicat les mesures que es proposen perquè les apliquen els pares i mares i han demanat a la Confederació que debatisquen en les AMPAs el document per ampliar o modificar les propostes que consideren oportunes.

El Sindicat ha explicat que amb aquestes mesures, especialment les dedicades a la no realització de les revàlides, no es pretén perjudicar ningú, sinó construir un ampli front de desobediència amb la complicitat dels equips directius, professorat, pares i mares i alumnat. Com afirma el document: “No volem herois ni màrtirs, sinó un moviment ampli de desobediència a la llei mentre dure la seua aplicació, que esperem que siga ben curta”.

La presidenta de la Confederació ha coincidit amb el Sindicat en la necessitat de rebutjar aquesta llei i d’intentar evitar els perjudicis que generarà la seua aplicació en el sistema educatiu, i s’ha compromés a fer arribar al Sindicat les propostes o esmenes que consideren oportunes per part dels pares i mares, especialment aquelles que afecten l’alumnat. L’objectiu, segons Tirado, és aconseguir un document d’inaplicació de la LOMQE, consensuat pels diferents sectors, que garantisca la qualitat de l’ensenyament per a l’alumnat i també el manteniment dels serveis i horaris consolidats en l’escola pública.

A més, també han intercanviat opinions sobre la situació del sistema educatiu i, en concret, sobre l’arranjament escolar i la supressió d’unitats. En eixe sentit, han coincidit també en la necessitat d’ampliar el termini per a presentar al·legacions que va acabar el 2 de gener, i de mobilitzar les escoles que patisquen retallades per evitar les supressions.

Comparteix

Icona de pantalla completa