Diari La Veu del País Valencià
Almassora – I Certamen de Foment de l’Esperit Emprenedor
Els joves d’Almassora despleguen el seu talent en el I Certamen de Foment de l’Esperit Emprenedor

Un projecte per a la venda de roba per Internet, un restaurant ecològic i una aplicació mòbil per a locals d’oci van ser les iniciatives premiades

El I Certamen de Foment de l’Esperit Emprenedor d’Almassora ha conclós amb el lliurament dels premis als millors projectes, els quals van ser triats per un jurat format per empresaris i representants municipals. Tots van assistir en els dies previs a la presentació de les deu iniciatives que van arribar a la fase final, elaborades per estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior dels centres del municipi.

El premi en la categoria de ‘Idea’, va comptar amb dues propostes guanyadores, després que el jurat atorgara a tots dos projectes la mateixa puntuació. El projecte ‘Brandsale’, consistent en la creació d’una plataforma per a la venda de roba i complements en línia, va compartir distinció i recompensa amb ‘Restaurante Ecológico’, una iniciativa per a la creació d’un negoci d’hostaleria basat en els aliments biològics. El tercer premi a la millor idea va ser per a ‘Paravilla’.

En la categoria de ‘Projecte’, a la qual han optat els treballs dels estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior, la guanyadora va ser ‘Fesapp’, una aplicació mòbil per a la promoció de locals d’oci entre els joves de la localitat. Els plans de negoci ‘Customidi’ i ‘Isolation’ van rebre el segon i el tercer premi, respectivament.

La primera edició del certamen organitzat pel Centre Europeu d’empreses Innovadores (CEEI) de Castelló i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Almassora ha comptat amb la col·laboració de Kerajet. La participació de professionals vinculats al sector empresarial va ser un dels aspectes que l’edil de l’àrea de Joventut, Xavier Trenco, va destacar d’aquests premis. “Hem pogut comprovar el que ja sabíem: que hi ha molt talent entre els nostres joves i solament fa falta que els donem els mitjans adequats perquè ens ho demostren”, va manifestar el regidor. L’alcaldessa, Susanna Nicolau, va subscriure aquestes paraules i va animar els xics i xiques a “seguir complint els seus somnis”.

Cal recordar que tots els estudiants dels nivells als quals ha estat obert aquest I Certamen de Foment de l’Esperit Emprenedor han rebut formació per part del CEEI per a l’elaboració de plans de negoci i sobre tècniques de creativitat, com a part del programa engegat pel consistori per estimular la iniciativa empresarial entre els joves. Finalment, han sigut presentats 21 projectes als premis, per a l’elaboració dels quals els joves han sigut assessorats per l’entitat empresarial i pel propi professorat.

Comparteix

Icona de pantalla completa