Diari La Veu del País Valencià
Almassora ofereix a la Creu Roja una parcel·la per a horts urbans
L’Ajuntament d’Almassora ha oferit a Creu Roja Almassora la gestió d’una nova parcel·la per a horts urbans amb finalitats socials. Es tracta d’un solar en els voltants del Grup Pío XII que el consistori cediria a famílies que travessen per dificultats perquè tingueren un espai en el qual conrear fruites, verdures i hortalisses per a autoconsum i que els servira, al seu torn, com a fórmula d’integració social.

La iniciativa parteix del departament d’Agricultura, a càrrec de Santiago Agustí, qui ha sol·licitat a Urbanisme el clos d’aquest solar de 666 metres quadrats per a adequar-ho a les necessitats d’horts solars. L’edil ha contactat amb l’entitat amb l’objectiu que definisca el perfil de les famílies que obtindran la concessió temporal d’aquest espai (dones en risc d’exclusió social, parats de llarga durada, joves en situació de vulnerabilitat, etc).

L’Ajuntament d’Almassora s’encarregaria del condicionament de la zona per al seu ús (clos, instal·lació de regadiu i subministrament d’aigua) i l’entitat identificaria a les famílies beneficiàries del projecte, que haurien de comprometre’s a la dedicació a l’hort. A canvi, les collites obtingudes serien per a autoconsum dels treballadors d’una parcel·la que en l’actualitat està en desús.

Els terrenys estan en el carrer Barcelona, a escassos metres del centre de salut, el col·legi Santa Quitèria i el camp de futbol José Manuel Pesudo. Aquests horts urbans se sumarien a les 31 parcel·les de titularitat municipal que gestiona el consistori a l’esquena del jardí Manolo Pesudo. De fet, la seua ubicació en punts tan allunyats és una de les circumstàncies que ha valorat el consistori per a l’oferta a Creu Roja amb la intenció de traslladar la iniciativa a diferents barris.

“És un projecte integrador que permetria instaurar hàbits de consum saludables en famílies amb escassos recursos, al mateix temps que se’ls forma en agricultura ecològica i s’habiliten espais per a transformar-los en punts de trobada respectuosos amb el medi ambient, per la qual cosa creiem que la iniciativa no pot complir més pretensions socials”, ha declarat Santiago Agustí.

Per la seua banda, Creu Roja ja ha presentat un estudi a l’Ajuntament d’Almassora en el qual defensa la creació d’aquest “espai d’oci en família en el qual treballar factors relacionals, com l’aïllament social, que normalment pateixen aquest tipus de col·lectius”.

Comparteix

Icona de pantalla completa