Diari La Veu del País Valencià
Almassora estrena el primer tram de carril bici urbà
El primer tram de carril bici urbà d’Almassora ja està obert als usuaris al carrer Boqueres. Tal com estava previst, una inversió de 50.000 euros ha permès habilitar aquesta via abans de final d’any per iniciar el circuit que en breu connectarà amb els accessos cap a Castelló i Borriana i, per dins del municipi, a través del carrer Sant Jaume.

El carril ocupa el marge de la vorera sense entorpir el pas de vianants, que tenen el seu propi espai reservat. Està pintat de color roig i blanc per delimitar la franja d’accés als ciclistes i garantir la seguretat dels usuaris de bicicletes i dels propis vianants. Mancant un espai amb gespa artificial i la senyalització vertical, l’empresa que s’ocupa de la jardineria local ja ha decorat l’encreuament de la rotonda d’accés a Almassora des de Castelló per dignificar aquest espai.

La via ciclista de Boqueres des de l’avinguda Castelló s’executarà per fases en la vorera de l’IES Álvaro Falomir. Aquesta primera actuació arribarà en 2017 fins a l’encreuament amb el carrer Constitució per completar una superfície aproximada de 700 metres quadrats d’obra civil i 600 metres lineals de senyalització horitzontal específica de via ciclista.

Els regidors d’Urbanisme i Esports, Carmina Martinavarro i Xavier Trenco, respectivament, han visitat aquest matí la zona al costat de l’arquitecte municipal responsable del projecte per conèixer el resultat d’aquesta intervenció. Els edils han recordat que és el primer tram de la ruta cicloturística que permetrà la mobilitat urbana sostenible dins del municipi amb la projecció cap al carrer Sant Jaume, que incorporarà el traçat per a bicicletes en la propera fase.

No obstant això, la iniciativa és més ambiciosa i permetrà connectar Almassora en 2017 amb les sortides cap a Castelló i Borriana des de la rotonda d’accés del Barranquet, per aquest motiu la futura ruta cicloturística portarà el nom de Barranquet-Revalladores. El projecte compleix les pretensions de tots dos departaments, de manera que fomenta l’ús de la bicicleta com a manera de vida saludable i, al mateix temps, permet que Almassora aplique les primeres pràctiques de mobilitat urbana sostenible.

Aquesta actuació s’afegeix al tram de carril bici executat durant l’estiu per la Conselleria d’Obres Públiques en la CV-18. En aquest cas, una inversió de 52.000 euros va permetre obrir aquesta via de connexió cap al nord d’Almassora, un punt que quedarà unit amb la ruta.

Comparteix

Icona de pantalla completa