Diari La Veu del País Valencià
Almassora inverteix 30.000 euros a millorar els accessos al col·legi Errando Vilar
L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat les obres d’accessibilitat a l’entorn del col·legi Errando Vilar, uns treballs que estan valorats en 30.000 euros i que afecten el carrer Constitució entre els creus amb Boqueres i Dos de Maig. L’actuació finalitzarà aquest mes i suposarà una millora reclamada pels veïns per a facilitar el trànsit de cadires de rodes, carros de bebè i de la compra.

Segons assenyala l’informe de l’arquitecte municipal, en l’actualitat, l’àmbit d’actuació manca de les degudes condicions d’accessibilitat, amb “barreres arquitectòniques que impedeixen o dificulten enormement la mobilitat de les persones amb discapacitat”, per la qual cosa mitjançant aquestes obres es completa, entre uns altres, l’itinerari accessible des del carrer Boqueres fins al Dos de Maig a l’entorn del centre educatiu. En concret, l’actuació té una superfície aproximada de 300 metres quadrats.

El projecte es materialitza mitjançant una banda lliure per als vianants en condicions d’accessibilitat practicable i suposa l’obertura de voreres amb rampes aliniades amb els passos per als vianants de la calçada, ja que en l’actualitat no coincideixen. “En el seu moment no es va tenir en compte l’accessibilitat d’aquest espai tan transitat per l’alumnat i els seus familiars, que en ocasions acompanyen als xiquets amb carros de bebè, i es fa veritablement dificil caminar superant obstacles”, ha assenyalat la primera tinent d’alcalde, Merche Galí, durant la seua visita a les obres.

Aquesta actuació s’afegeix a la qual executa l’Ajuntament d’Almassora a l’entorn del col·legi Regina Violant per a obrir els carrers per les quals transitaran els més de 600 alumnes del centre educatiu una vegada finalitzada la construcció de l’edifici. En aquest cas els treballs se centren en el vial Hernán Cortés, fins avui tancat al tràfic i sense garanties d’accessibilitat.

Aquesta actuació està valorada en 31.300 euros i permetrà completar l’itinerari per als vianants accessible des de la plaça Víctimes del Terrorisme fins al carrer Juan Sebastián Elcano per Hernán Cortés. L’obra té una superfície aproximada de 400 metres quadrats i suposarà obrir una nova via d’eixida per al tràfic rodat en direcció a Castelló. La inversió municipal supera els 60.000 euros entre tots dos projectes.

Comparteix

Icona de pantalla completa