Diari La Veu del País Valencià
Almassora ratifica un pressupost de 21,1 milions d’euros per a la creació d’ocupació
Almassora ratifica un pressupost de 21,1 milions d’euros per a la creació d’ocupació i la millora dels serveis públics
El consistori introduirà en 2017 la bonificació del 3% sobre el rebut de l’IBI, així com rebaixes en les taxes de guals i noces civils
El ple de l’Ajuntament d’Almassora ha aprovat pressupost municipal per a l’exercici de 2017, el qual ascendeix a 21.140.385 euros. L’equip de govern destinarà a despesa corrent 8.017.672,73 euros, un 6% i 454.445,86 euros més que en l’exercici anterior, amb l’objectiu de millorar serveis com la neteja viària, neteja i consergeria dels col·legis públics o els serveis esportius de les instal·lacions municipals, entre d’altres.

Cal destacar que el consistori incrementarà els fons destinats a plans d’ocupació municipals en un 48% (65.000 euros més que en l’exercici anterior). Amb els 8.518.372,30 euros amb els quals ha sigut dotat el capítol de despeses de personal l’equip de govern farà possibles també noves contractacions de treballadors per al Servei d’Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC), el Servei Municipal de Manteniment i Logísitica (SMML), així com la incorporació d’un agent d’igualtat i nous efectius de Policia Local.

L’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, ha destacat que aquestes millores en serveis i personal “revertiran directament en la qualitat dels serveis que reben els ciutadans, els qui també eixiran beneficiats en pagar menys impostos i taxes”. La primera edil s’ha referit així al descompte del 3% en l’Impost de Béns Immobles (IBI) que l’Ajuntament d’Almassora farà efectiva a partir de gener de 2017 per a tots aquells contribuents que domicilien el pagament del tribut. Els almassorins també pagaran un 51,5% menys per les noces civils i podran estalviar fins a un 30 % gràcies a la introducció de noves modalitats de guals temporals, a més de beneficiar-se de les noves taxes i abonaments esportius.

Pel que fa al capítol d’inversions, la partida ha crescut en 98.739,42 euros respecte a l’any anterior fins a situar-se en els 695.284,78 euros. La primera tinent d’alcalde, Merche Galí, ha destacat que “per primera vegada, un 25% d’aquests fons seran destinats a finançar els projectes que han votat els veïns a través dels pressupostos participatius” i que permetran “que Almassora compte amb més voreres accessibles, amb un Centre de Formació Ocupacional adequat per a la formació del joves i amb més fonts i zones d’ombra en els parcs”.

Totes les inversions seran finançades amb fons propis i sense necessitat de recórrer al crèdit. En aquesta línia, els 568.568,48 euros que l’equip de govern destinarà a l’amortització de prèstecs faran possible que el municipi tanque 2017 amb el deute més baix de l’última dècada, que se situarà en 5.023.258,89 euros. El nivell d’endeutament al tancament del pròxim exercici serà del 23,77%, una quantitat que també permetrà reduir les despeses financeres fins als 105.170,41 euros, 6.210 menys que l’any anterior.

Comparteix

Icona de pantalla completa