Diari La Veu del País Valencià
La Fira de Sant Andreu d’Almassora amb prop de 50 actes programats
La Fira de Sant Andreu d’Almassora encara el cap de setmana amb prop de 50 actes programats a la Vila

AlmassoraVi comparteix recinte amb el mercat medieval

La Fira de Sant Andreu d’Almassora encara el cap de setmana amb quasi 50 actes programats en el casc antic. Els tornejos a cavall a les 12 i les 18 hores se sumen avui a la mostra vinícola AlmassoraVi, que compartirà escenari amb el mercat medieval entre les 11 i les 14 hores i, a la vesprada, de les 18 a les 21 hores. Tot açò comptarà a més amb l’activitat comercial en els 80 llocs ambulants repartits per la Vila.

Després de la inauguració d’anit a càrrec de les autoritats, la reina i les dames, la recreació medieval continua des d’aquest matí amb les demostracions d’oficis antics i l’animació teatral a càrrec de la companyia Luis Oviedo amb Froilán el Donyet.

Entre els atractius de la fira destaquen també les justes a cavall. La companyia Deus Bellum ha obert els tornejos en la plaça de la Picaora al migdia. La representació es repetirà a la vesprada i matí amb idèntic horari.

Els combats a peu també tindran un espai en aquesta fira medieval amb actuacions en la plaça de l’Església, al costat del campament Ferrum Radix, al matí i a la vesprada. Els cavallers lluitaran amb espases en una atmosfera històrica creada amb banderoles i torxes repartides per la Vila. L’espai per a la lluita estarà situat al costat de les tavernes, on els visitants podran recuperar forces després de recórrer un recinte més ampli que en les últimes edicions.

En el carrer paral·lel, Mare de Déu dels Dolors, estaran emplaçats els tallers per a xiquets en funció de l’edat dels més xicotets, encara que si prefereixen contemplar d’a prop els animals que participaran en la fira, les exhibicions de vol de falconeria es repetiran a les 18.15 i a les 20.45 hores. A més, hi haurà passejos d’oques pel recinte, així com camells i un bou.
L’animació musical i les xarrades també tindran el seu propi espai en una fira que torna a cedir els baixos del Museu Municipal a AlmassoraVi, la mostra vinícola que estarà oberta d’11 a 14 hores i de 18 a 21 hores. El preu de l’entrada és de 6 euros i inclou tres consumicions, una degustació i una copa de cristall com a obsequi. En aquesta ocasió els cellers participants són Baigorri i Viñedos Martínez Corta (D.O. Rioja), Comenge Bodegas y Viñedos (D.O. Ribera del Duero), Bodega Flors (I.G.P. Castelló) i Herrero Bodega (Rueda).

“Esperem que el bon temps ens respecte durant el cap de setmana perquè el casc antic, i per extensió la resta d’Almassora, registre la major afluència possible de públic”, ha assenyalat la regidora de Cultura, Isladis Falcó, que ha apuntat a la Fira de Sant Andreu “com un dels millors esdeveniments culturals i d’oci de la programació local”.

Comparteix

Icona de pantalla completa