Diari La Veu del País Valencià
La Policia Local d’Almassora incorpora l’enregistrament de trucades
La Policia Local d’Almassora incorpora l’enregistrament de trucades als seus equips

La reguarda enviarà l’arxiu d’àudio a les tabletes electròniques de les patrulles

El regidor de Seguretat Pública d’Almassora, Santiago Agustí, va presentar ahir el sistema d’enregistrament de veu per a les trucades que rep la reguarda de la Policia Local. Aquest equip, que ha entrat en marxa aquesta setmana, suposa una garantia per als ciutadans i l’Administració perquè quedarà constància del registre i de la resposta donada al veí i podrà ser utilitzat per l’autoritat judicial en cas de conflicte.

Així, l’agent que s’ocupa de l’atenció telefònica utilitza els auriculars connectats al nou sistema per a registrar la seua veu i la de la persona que requereix assistència en el 964560001. Automàticament es genera un enregistrament que pot ser consultt únicament des de la pròpia Policia o a petició de l’autoritat judicial en cas d’així sol·licitar-ho. No en va, compta amb totes les garanties i discreció necessàries.

A més, el nou equip permet transferir l’arxiu d’àudio als vehicles patrulla perquè els agents que es desplacen a l’atenció domiciliària coneguen les dades de primera mà. “És molt important que puguen escoltar els detalls del requirient i el to de veu, de manera que ja no són necessaris intermediaris entre el veí i el policia que acudeix a assistir i no hi ha possibilitat d’error en les dades”, ha assenyalat Agustí.

Amb la incorporació d’aquest mecanisme que ja funciona en altres administracions i institucions d’emergències com el 112, Almassora millora les seues prestacions al ciutadà per a equiparar-se les administracions més avançades en matèria de tecnologia. El mòdul d’enregistrament de veu se suma ara als dos localitzadors GPS i quatre tabletes electròniques adquirits el passat mes d’octubre.

De fet, l’enregistrament de veu i les tabletes estaran vinculades a distància per a fer arribar els àudios a la patrulla del cap de servei quan siga oportú. Aquesta eina pot ser especialment útil per a augmentar l’efectivitat de la plantilla sobretot en situacions d’emergència com els casos de violència de gènere, on els agents especialitzats que es desplacen a auxiliar a les víctimes poden escoltar el missatge de la persona que sol·licita l’ajuda.

D’igual forma, el procés pot ser al revés atès que les tablet3s permeten als policies prendre fotografies a temps real per a enviar-les a la reguarda, així com consultar els antecedents d’un cas obert anteriorment o saber si existeixen ordres d’allunyament en vigor que afecten a algun dels membres de la parella.

Comparteix

Icona de pantalla completa