Diari La Veu del País Valencià
Albiol exigirà al Consell que informe de les gestions per a tancar el Castor
Redactaveu / Castelló

Albiol exigirà en Les Corts Valencianes saber quines són les gestions que ha realitzat fins ara el Consell de Fabra per a exigir al govern central el tancament i desmantellament de la planta Castor, que considera, és l’única manera d’assegurar la seguretat dels veïns i veïnes i del medi ambient. “Preguntarem, encara que és una pregunta trampa, ja sabem el que han fet, res, absolutament res”.

La diputada d’EUPV assegura que les declaracions de l’empresa privada ACS, en les quals afirma que aquest any el magatzem Castor estarà de nou operatiu, resulten absolutament contradictòries amb la resolució aprovada per unanimitat en Les Corts Valencianes el passat mes d’octubre.

La diputada d’esquerres recorda que en la iniciativa aprovada amb el suport de tots els grups parlamentaris al Ple de Les Corts Valencianes el 24 d’octubre de 2013, es demanava claríssimament, “el tancament definitiu i permanent del magatzem submarí Castor i el seu posterior desmantellament, donat que la seua posada en funcionament no ofereix cap certesa ni seguretat que no es tornen a reproduir terratrèmols, ni es pot garantir la seguretat ciutadana. A més, el text també recollia que de comprovar-se l’existència de negligències, s’exigiran responsabilitats tant a l’empresa concessionària com a les autoritats que participaren en la resolució de l’autorització”.

“Volem la compareixença del conseller d’Indústria, Buch, perquè explique clarament quin serà el verdader futur del magatzem de gas de Vinaròs i ens diga si és veritat, tal i com diu ACS, que el magatzem Castor estarà operatiu abans que finalitze l’any. Pareix que així ha sigut comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)”, afirma la diputada, “estaríem davant d’un fet molt greu, el Consell estaria fent oïts sords a acords pactats a Les Corts Valencianes”.

Per a finalitzar, Albiol afirma que la manca de fermesa del nostre govern en la defensa de les poblacions costaneres del nord de Castelló, “només ens reafirma en la idea que s’han venut a l’executiu central i a defensar el benestar del senyor Florentino Pérez i no el dels veïns i veïnes de la zona afectada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa