Diari La Veu del País Valencià
Es convoquen audicions de selecció per a la Jove Orquestra de la Generalitat
Europa Press / València

Aquesta convocatòria està dirigida a joves que estiguen realitzant estudis musicals o vulguen complementar els ja realitzats en les especialitats demandades en aquesta convocatòria, nascuts o residents l País Valencià, que en el moment de realitzar les proves siguen majors de 16 anys i menors de 26 anys.

Per a concórrer a les audicions els aspirants hauran d’haver finalitzat els seus estudis o estar realitzant l’últim curs de l’instrument a què es presenten. Excepcionalment i en funció del nombre de sol·licituds es podran presentar aspirants que no complisquen aquest requisit, o el de l’edat, sempre que acrediten una trajectòria professional i artística d’especial interès en el camp de la interpretació musical. Per a això hauran de presentar un escrit d’un professor que així ho justifique i ho recomane.

Els aspirants hauran d’emplenar una sol·licitud i adjuntar la documentació allà indicada fins a l’11 de febrer. Juntament amb la sol·licitud, els aspirants hauran d’enviar tres exemplars de les obres triades per a l’audició, que inclouran la part solista i acompanyament i, si escau, les cadències dels concerts.

La llista definitiva d’aspirants per a realitzar les proves es farà pública a partir del 27 de febrer i les audicions seran entre el 3 i el 13 de març.

L’audició haurà de realitzar-se amb l’instrument propi de cada aspirant, en el cas que algunes de les obres triades necessiten acompanyament de piano, aquest podrà ser proporcionat per la Sotsdirecció General de Música de CulturArts i els aspirants que ho desitgen podran acudir amb el seu pianista acompanyant.

Trobada anual

Els aspirants seleccionats passaran a ser membres de la JOGV des de la seua primera Trobada anual amb caràcter provisional fins que es confirme la seua permanència en finalitzar el mes de juliol. El període de permanència com a membre titular serà de tres anys i podran prorrogar-se concorrent a noves audicions.

Aquells que hagen superat les proves de selecció però no puguen passar a ser membres titulars de la JOGV per no existir places suficients, seran inclosos en una relació de reserva per a cobrir eventuals vacants o la necessitat de reforços.

Comparteix

Icona de pantalla completa