Diari La Veu del País Valencià
Un principi d’acord permet desconvocar la vaga de neteja a Alacant
Europa Press / Alacant

“Si estan a favor es desconvocarà la vaga i si no, continuarem amb la convocatòria”, ha assenyalat el membre del Comitè d’empresa per CCOO David Martínez, al final de la reunió a les 16.15 hores d’aquest dimecres.

El nou conveni col·lectiu és per a tres anys -2013, 2014 i 2015- i “sense increments salarials”, de manera que els treballadors sumaran sis anys consecutius sense ajustar el seu sou a l’IPC.

A més, permetrà als treballadors d’UTE-Alacant gaudir de 21 dies de vacances a l’hivern i 14 a l’estiu i habilita dos dies d’assumptes propis “un dels quals tindrà un període per a ser gaudit i un altre serà a lliure disposició del treballador”.

Incapacitats

Martínez ha detallat, a més, que el principi d’acord estableix que en “Incapacitat Temporal -malaltia comuna-, tindrà un límit d’un màxim de 30 dies a l’any. De manera que es cobrarà el cent per cent del sou a partir del 10è dia de malaltia fins a un màxim de 30 dies”.

Finalment, el principi d’acord estableix rebaixar la jornada setmanal de 38 a 37 hores i els treballadors “que estaven afectats per la modificació substancial -28 companys que deixarien d’estar en corretorns-, se’ls compensarà eixa pèrdua d’entre 3.000 i 4.000 euros a l’any de sou. Simplement hauran de fer un nombre de festius per a compensar eixos diners”, ha comentat Martínez.

Com a contrapartida, UTE-Alacant ha anunciat que “no es reemplaçaran jubilacions” de manera que la plantilla passarà dels actuals 513 treballadors a 465. “Açò significa que les jubilacions no es cobriran. L’empresa vol arribar a 465 empleats”, ha concretat Martínez, qui ha afegit que el “manteniment dels vehicles l’haurà de realitzar, a partir d’ara, cada conductor”.

Comparteix

Icona de pantalla completa