Moragues: “El sistema de finançament és injust, ineficient, opac, retorçat i discriminatori”

La Generalitat confirma que rebrà 195,6 milions d’euros d'aquest fons però que seran restats del Fons de competitivitat. El País Valencià té dret perquè el seu PIB s'ha situat per davall del 90% de la mitjana
15 gener 2014 01:00h
ACN / València

Moragues ha fet aquest aclariment un dia més tard que el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, anunciés que la seua formació reclamaria, tant a Les Corts Valencianes com al Congrés dels Diputats, els 195,6 milions d'euros del Fons de Cooperació, al qual el País Valencià té dret, perquè el seu PIB s'ha situat per davall del 90% de la mitjana en el darrer trienni.

Moragues ha confirmat aquesta situació però ha assenyalat que l'article 23.5 de la Llei 22 /2009, que regula l'actual sistema de finançament, indica que el Fons de Cooperació provoca una minoració en la quantia del que es rebrà del Fons de Competitivitat.

"Aquesta és una mostra més de l'injust, ineficient, opac, retorçat i discriminatori que és el sistema de finançament aprovat per l'últim govern socialista, i que sembla que ni el seu mateix partit el comprèn", ha criticat Moragues.

Segons la Generalitat Valenciana, l'import total de la liquidació per a l'any 2014 ascendeix a 981,5 milions d'euros. D'aquests, 195,6 seran del Fons de Cooperació i 781, 4 del Fons de Competitivitat .
 
next