Diari La Veu del País Valencià
Menys llits i augment d’estada dels malalts en urgències de l’Hospital de Dénia
RedactaVeu / Dénia

El diputat socialista i portaveu de Sanitat, Ignacio Subías, ha apuntat que l’empresa que gestiona la sanitat a la Marina Alta copia les males pràctiques de la Conselleria amb “contínues retallades que afecten el tancament de llits i directament la qualitat del servei”. D’aquesta manera, Subías ha denunciat la situació per la qual està travessant l’hospital de Dénia amb la posada en marxa de noves retallades denunciades pel sindicat metge SIMAP, concretament el tancament de 37 llits, fet que suposa que alguns malalts estiguen en urgències 48 hores.

Aquest fet no és nou, ja que els serveis d’urgències d’hospitals gestionats per la Conselleria com el Peset, l’Arnau de Vilanova o l’Hospital General es troben “sobrepassats i en ocasions col·lapsats” per les “contínues retallades” aplicades pel govern valencià del PP que han afectat “les substitucions i, per tant, existeixen seriosos problemes de personal en aquests moments de major pressió que afecten directament els serveis d’urgències”. Però el cas de l’hospital de Dénia és més greu, ja que l’empresa que gestiona la sanitat a la Marina Alta, una empresa privada, està copiant les males pràctiques de la Conselleria amb “contínues retallades que afecten directament la qualitat del servei”.

Davant d’açò, ha incidit que aquestes situacions “no són tolerables” i, per a això, “són necessàries solucions davant la situació d’urgències per a augmentar l’atenció i la qualitat que es mereixen els professionals i els usuaris”. Per això, el diputat socialista ha demanat al conseller de Sanitat que explique el tancament de llits a l’hospital de Dénia i l’augment d’estada dels malalts a les urgències.

La regidora socialista encarregada de temes de sanitat, Cristina Morera, ha demanat a l’alcaldessa de Dénia, Ana Kringe, que prenga cartes en l’assumpte i no tolere a l’empresa que gestiona la sanitat que faça negoci amb els ciutadans i ciutadanes de la Marina Alta. A més, la regidora socialista ha denunciat que el tancament de llits està relacionat amb l’objectiu d’aconseguir benefici econòmic de l’empresa que gestiona la sanitat a la comarca i ha insistit en la necessitat de recuperar la gestió pública de la sanitat a la Marina Alta

Morera ha recordat que l’Ajuntament de Dénia aprovà per unanimitat una moció en la qual es demanava que es rescindira el contracte amb l’empresa que gestiona la sanitat per incompliment contractual, encara que a dia de hui, amb un altre clar exemple d’incompliment contractual, l’alcaldessa segueix de braços creuats sense defendre els seus veïns.

Comparteix

Icona de pantalla completa