Diari La Veu del País Valencià
La Colla Verda hivernarà al Palància
RedactaVeu / Sagunt

Des de gener fins a març, la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró, desenvoluparà les seues activitats al riu Palància. L’objectiu dels voluntaris serà restaurar els valors naturals d’un tram urbà del riu, per a donar exemple de com podria i hauria de ser el Palància al seu pas per la capital del Camp de Morvedre. Concretament, el tram del riu on centraran els seus esforços els voluntaris serà davant de l’edifici de Pedres Blaves. El repte arranca aquest dissabte 18 de gener.

A pesar de tots els impactes que ha patit, el riu Palància és un dels grans tresors naturals de la comarca del Camp de Morvedre. Per això, la Colla Verda, el grup de voluntariat mediambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró, ha decidit hivernar enguany en el riu i treballar de valent durant els pròxims mesos per a restaurar un tram urbà del Palància. Concretament, des de gener a març, els voluntaris realitzaran cinc activitats: quatre davant de l’edifici de Pedres Blaves i una enfront de l’Hospital de Sagunt.

La primera d’aquestes activitats serà aquest mateix dissabte 18 de gener i consistirà a netejar i pintar de verd, amb arbres i arbustos mediterranis, el tram de Pedres Blaves amb la col·laboració de l’associació Voluntaris pel Patrimoni. L’1 de febrer, la cita de la Colla Verda amb el Palància serà davant de l’Hospital de Sagunt, on els voluntaris protagonitzaran una nova neteja i una altra plantació de flora autòctona. Després tornaran a la zona de Pedres Blaves, on la Colla Verda convocarà un nou voluntariat en febrer i dos més en març per a completar la restauració mediambiental d’aquest tram urbà del riu Palància.

Amb aquestes activitats, el grup de voluntariat mediambiental de Sagunt vol demostrar que, amb la implicació de tots i totes, un altre riu, més verd i amb més vida, és possible. Però, per a aconseguir aquest repte cal l’ajuda i la participació de la ciutadania de Sagunt. Per això, des de la Colla Verda “et convidem a sumar-te a la iniciativa i, especialment, fem una crida a les associacions locals interessades a fer propi aquest projecte”.

Si vols col·laborar en aquest nou repte de la Colla Verda, “t’esperem aquest dissabte 18 de gener a les 10 hores al pàrquing de Sagunt, davant de l’edifici de Pedres Blaves”. Per a participar només has d’enviar un correu electrònic a [email protected] o telefonar pels matins al 962 690 854.

“Vine i ajuda’ns a fer realitat el riu que volem. Està a les nostres mans!!!”

Comparteix

Icona de pantalla completa