Diari La Veu del País Valencià
Creix la bretxa salarial entre directius i empleats

La Marea / Brais Benítez.

El sou mitjà brut dels càrrecs directius es va situar l’any passat en els 80.330 euros anuals, la qual cosa implica un creixement de quasi el 17% des de 2007 i 5.000 euros més que en 2012. El salari dels càrrecs intermedis ronda una mitjana de 36.500 euros bruts anuals -1.200 menys que l’any anterior-; i el dels empleats se situa en 21.307 euros, prop de 100 euros menys de mitjana que en el 2012.

Madrid és la comunitat autònoma on els càrrecs directius obtenen un major salari, amb una mitjana de 85.154 euros bruts anuals, seguida de Catalunya, amb 82.268; i Astúries, amb 78.331. En últim lloc apareix La Rioja, on els directius cobren una mitjana de 66.203 euros bruts a l’any.

L’informe, elaborat a través d’enquestes i de la plataforma cuantomepagan.com, confirma que per segon any consecutiu ha crescut la bretxa salarial entre els directius i els seus treballadors. L’any 2013, la distància entre directius i empleats es va ampliar en més d’un 7%.

Només els directius resisteixen l’IPC

El president d’Icsa, Ernesto Poveda, ha destacat, durant la presentació de l’informe, que la recessió està afectant “durament les classes mitjanes i treballadors, que cada vegada són més difícils de distingir salarialment”. És a dir, els salaris intermedis s’estan acostant progressivament a les categories inferiors, la qual cosa comporta una progressiva desaparició de les classes mitjanes.

En aquest últim any, únicament els directius han vist créixer els seus sous per damunt de l’IPC i han augmentat el seu poder adquisitiu. La comparativa de la pujada de salaris entre juliol de 2007 i juliol de 2013 respecte a l’augment de l’IPC conclou que únicament els càrrecs directius han vist créixer els seus sous per sobre de la pujada de preus. Mentre la inflació durant aquest període ha sigut d’un 13,5%, els salaris dels càrrecs intermedis han crescut un 4,94%, un 8,78% els dels empleats, i un 16,92% els dels directius.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa