El Pou Clar d’Ontinyent ja és accessible per a tots

L’Ajuntament ha condicionat el tram que ve de la Senda de l’Alba perquè les persones amb cadira de rodes també puguen accedir fins a la zona del Pou dels Cavalls
18 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent

El Paratge Natural Municipal del Pou Clar d’Ontinyent ja és accessible per a tots i totes. La Regidoria de Medi Ambient ha aprofitat part del Pla d’Ocupació posat en marxa en 2013 pel Govern d’Ontinyent per dur a terme diverses actuacions en aquest espai natural, entre les quals s’ha inclòs l’adequació del tram que ve de la Senda de l’Alba perquè les persones amb cadira de rodes també puguen accedir fins a la zona del Pou dels Cavalls. Les actuacions se sumen a altres realitzades durant els últims dos anys que han fet que l’Associació d’Amics del Pou Clar haja destacat “l’espectacular canvi” registrat al paratge.

El regidor de l’àrea, Fran Quesada, ha explicat que, amb les últimes actuacions, “la Senda de l’Alba, que és emprada habitualment per accedir al Pou Clar, podrà ser utilitzada també per persones amb diversitat funcional en aquest tram per poder arribar a aquest entorn privilegiat i emblemàtic que tenim a Ontinyent”. Cal recordar que la Regidoria de Medi Ambient ja ha realitzat diverses obres de reparació de solsides i millora de diversos trams d’aquesta senda que travessa el Paratge Natural Municipal.

Altres actuacions realitzades han sigut la restauració i rehabilitació de dos bancs de pedra que es trobaven en mal estat; la restauració de l’escala que dóna accés al Pou dels Cavalls des del pàrquing de la carretera de Fontanars; l’eliminació d’una barana en mal estat; la reubicació d’una antiga escala de formigó i pedra; o la restauració i pintura de les tanques de tot l’espai natural. La propera actuació a realitzar, avançava Quesada, serà la col·locació de noves baranes.

Des de l’Associació d’Amics del Pou Clar, el seu vicepresident, Juan Peiró, ha destacat “l’impressionant canvi” registrat als dos últims anys al Pou Clar “gràcies a l’Ajuntament i especialment a la Regidoria de Medi Ambient i les seues actuacions, totalment ajustades al nostre lema per a l’ús del Pou Clar: gaudeix-lo i respecta’l”. Fran Quesada també agraïa per la seua banda “la col·laboració i l’interès” d’aquesta entitat amb més de 100 socis pel manteniment i la protecció del paratge.

next