Diari La Veu del País Valencià
EUPV qualifica “d’intolerable” la retallada de 5’4 milions d’euros al SERVOF

RedactaVeu / València.

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha assenyalat que la disminució de crèdit de 5’4 milions d’euros al Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVOF), que apareix hui publicada en el DOCV i que afectarà programes de foment d’ocupació del pla d’ocupació jove, l’ocupació pública i la qualitat d’ocupació de col·lectius amb dificultats, “és injustificable i intolerable i suposa una estocada més dins del full de ruta que té el PP per desmantellar un servei, el del SERVOF, bàsic per a combatre l’atur”. Esquerra Unida ha reclamat explicacions al conseller Buch.

López Barceló considera “vergonyós que en només dos mesos des de l’aprovació dels pressupostos autonòmics, el Consell ja estiga eliminant quantitats substancials que anaven adreçades a combatre el major problema que pateixen els ciutadans com és l’atur. El PP està desmantellant a poc a poc el SERVOF, està complint amb el full de ruta per buidar absolutament de contingut i funcions aquest servei, i precisament el que hauria de fer és mantenir-lo, consolidar-lo, i augmentar les seues funcions”.

La parlamentària tem que al darrere d’aquestes retallades “el que hi haja és la clara intenció del PP de privatitzar les funcions que el SERVOF duu a terme”. Esquerra Unida ha anunciat que demanarà la compareixença del conseller d’ocupació Máximo Buch perquè done explicacions al respecte sobre aquesta disminució de diners.

López Barceló ja va advertir que els comptes autonòmics “eren mentida i insuficients, i ara de nou constatem amb aquesta minoració eixa falsedat i veiem que les primeres castigades són, increïblement, les mesures contra l’atur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa