Diari La Veu del País Valencià
Toni Gaspar: “Comencem el canvi” al PSPV i al País Valencià
Europa Press / València

Toni Gaspar ha anunciat en roda de premsa la seua voluntat de concórrer a les primàries, intenció que ja ha comunicat tant al secretari general del PSPV, Ximo Puig, com al del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. Després de la roda de premsa, s’ha visionat el primer espot de la campanya de Gaspar, amb el lema ‘Comencem el canvi’.

Durant la seua intervenció, ha subratllat que “la solució al lideratge del nostre partit cal trobar-la mirant cap al futur, a 2015, i no al 83 ni als últims 30 anys de la nostra història”.

El socialista, qui ha valorat que per primera vegada se celebraran eleccions primàries, ha destacat que aquest procés “pot ajudar a obrir les finestres d’un partit, el meu, que necessita una acció com aquesta, de primàries, per a activar, mobilitzar i dinamitzar moltíssima gent que creu en els valors socialistes i que vol sumar-se a aquest procés il·lusionant de canvi i renovació”.

Toni Gaspar, qui en 2012 va ser destituït per l’Executiva Nacional del PSPV com a portaveu socialista a la Diputació de València i va ser substituït per José Manuel Orengo, ha explicat que es presenta perquè considera que “és el moment d’oferir una alternativa seriosa, que done esperança a milers de valencians afectats per l’arrogància, la injustícia i la incompetència dels poders polítics i econòmics que ens han portat al desastre en què ens trobem”.

En aquest sentit, ha instat a “retornar la política al seu estat natural de servir, de protegir el més feble, de fer la vida més fàcil a les persones. A la política del sentit comú, la política que lluita contra la violència que generen les desigualtats socials, la política que creu que l’economia de mercat es pot controlar…el que no es pot controlar és una societat de mercat”, ha manifestat.

Ha reclamat un procés “ambiciós i transparent” i unes primàries “modèliques i exemplars”. Al seu judici, “no podem desaprofitar aquesta oportunitat per a demostrar a tota la societat, que per als socialistes la transparència comença a casa i que el convenciment democràtic ha d’estar sempre en els nostres senyals d’identitat”.

“Vull que el meu partit siga la solució i no es resigne a ser una tercera o quarta part de la solució”, ha ressaltat, i ha admès que no li agrada l’enquesta electoral donada a conèixer recentment per la formació socialista. “El PSPV ha de tenir vocació de guanyar”, ha insistit.

Preguntat per si se sent recolzat pels militants, ha explicat que els últims anys ha parlat amb “moltíssims” i són ells els que l’han animat a fer el pas de presentar-se com a candidat.

Respecte a les seues diferències amb Puig, ha assenyalat que va entrar en política l’any 1995, “en el moment en què amb Joan Lerma vam perdre la Generalitat Valenciana”, i ha assegurat que ha estat en el partit “intentant guanyar”. No obstant açò, considera que “ha arribat el moment en què no solament cal intentar-ho, cal estar en primera línia”.

Toni Gaspar: comencem el canvi

Diferències entre famílies

Per a Gaspar, “els 20 anys que portem en l’oposició intentant recuperar el rumb desgasten qualsevol”, i ha animat al fet que “l’únic sufix ‘ista’ siga el de socialista”. En aquest sentit, ha assenyalat que el tema de les diferències entre “famílies” del PSPV “ens ha fet moltíssim dany”.

Inquirit sobre si l’edat pot ser un actiu –atès que és més jove que Puig–, ha respost que “l’edat és un accident” i que l’important és “la manera de veure les coses”, i ha ressaltat que en el partit “ningú sobra, falta gent”. Així, entén que hauria de presentar-se a les primàries “tot aquell que tinga alguna cosa que aportar”.

A preguntes dels periodistes, ha considerat que les eleccions autonòmiques s’haurien de convocar “com més prompte millor” i, d’altra banda, creu que seria “convenient” i “molt positiu” que el secretari general del PSPV fóra també diputat autonòmic i portaveu del grup parlamentari.

Gaspar ha instat “els militants, simpatitzants i tota la societat que vulga sumar-se a aquest il·lusionant procés” a participar i “triar lliurement, sense cap tipus de condicionant o pressió, des de la seua total llibertat, el millor candidat del nostre partit per a la Presidència de la Generalitat Valenciana”. “Si som capaços de fer açò bé, serem capaços de presentar el millor projecte per a tots els valencians”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa