Diari La Veu del País Valencià
EUPV sol·licita la compareixença dels comissionats dels departaments de salut privatitzats

RedactaVeu / València.

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, ha sol·licitat la compareixença en Les Corts dels comissionats de cada departament de salut privatitzat al País Valencià.

“Aquestos comissionats són nomenats per la Conselleria de Sanitat, teòricament per a vetllar per l’interès general en el departament i perquè es complisca el contracte, però ens temem que aquesta tasca de control no es realitza com hauria de ser i els comissionats estan sent còmplices i afavorint els interessos de les empreses que gestionen els departaments”, critica Albiol.

La parlamentària d’esquerres subratlla que són “massa els casos en què vegem que les empreses privades estan sotmetent els comissionats, els quals o bé fan la vista grossa davant de deficiències o mancances en els departaments, com és el cas de Marina Salut, o bé s’han convertit ja en jutge i part, com és Ribera Salut”, destaca Albiol.

Esquerra Unida considera que s’ha de donar en Les Corts una explicació del control i la tasca que realitzen aquests comissionats, “volem que es done compte del treball que realitzen, perquè ens temem que estan sent còmplices de l’interès de les empreses per obtenir beneficis per davant de tot”.

La diputada d’EUPV considera que el pacient “no pot convertir-se en client, tal i com pretenen les empreses que gestionen aquests departaments de salut, i com sembla que estan permetent els comissionats creats per la mateixa conselleria”.

Comparteix

Icona de pantalla completa