Diari La Veu del País Valencià
Cas Blasco / El judici segueix dimarts amb la declaració de Llinares i Sanjuán
Europa Press / València

El judici a la cúpula de l’extinta Conselleria de Solidaritat per presumptes irregularitats en les ajudes concedides a la Fundació Cyes, dins del ‘cas Cooperació’, continuarà dimarts que ve, 14 de gener, a partir de les 9.30 hores, amb les declaracions dels acusats Tina Sanjuán, que va ser secretària general administrativa d’aqueix departament, i Marc Llinares, que va ocupar el càrrec de cap de l’àrea de Cooperació. Les declaracions de la resta d’alts càrrecs acusats seguiran dijous i divendres.

El primer a declarar serà Llinares, qui en aquesta primera setmana de judici, on s’han dilucidat qüestions prèvies i han declarat tant l’exconseller Rafael Blasco com el considerat presumpte cap de la trama l’empresari Augusto César Tauroni, ha estat prenent notes del que succeïa a la sala. A continuació, a les 10.30 està citada Sanjuán.

El fiscal demana per a Sanjuán 13 anys i mig de presó, 32 d’inhabilitació i una multa de 14.400 euros i per a Llinares huit anys de presó i 18 d’inhabilitació. Quan va declarar davant la magistrada que va instruir la causa al Tribunal Superior de Justícia valencià, l’exsecretària general administrativa va assegurar que l’adjudicació de subvencions es feia conforme a llei que quan va haver-hi alguna irregularitat es va esmenar. En el cas de Llinares, també va negar l’existència d’irregularitats en la concessió de subvencions i va defensar la gestió de Blasco.

Les declaracions d’acusats continuaran el dijous 16 amb la declaració, en primer lloc, de l’exsubsecretari de Conselleria Alexandre Català, per a qui el fiscal demana 13 anys de presó, 30 d’inhabilitació i 21.600 euros de multa, i posteriorment de Josep Maria Felip, exdirector general, a qui l’acusació pública reclama 10 anys de presó, 27 d’inhabilitació i multa de 10.800 euros.

Per al divendres, segons el calendari del TSJCV, està previst el torn de l’últim membre de la cúpula de la Conselleria, Xavier Llopis, a qui el fiscal demana sis anys de presó, el mateix temps d’inhabilitació i una multa de 10.800 euros i dos responsables de la Fundació Cyes: el president, Marcial López, i una treballadora, Josefa Cervera. En aquests casos, el fiscal reclama quatre anys de presó.

Comparteix

Icona de pantalla completa