Diari La Veu del País Valencià
Campanya del PSPV contra la Llei de l’Avortament i en favor del ‘dret a decidir’
Europa Press / RedactaVeu / València

El PSPV prepara una campanya contra la reforma de la Llei de l’Avortament impulsada pel Govern de Mariano Rajoy i en defensa del “dret a decidir” de les dones sota el lema ‘És la teua decisió, és el teu dret’.

Segons ha avançat en un comunicat la secretària d’Igualtat del PSPV, Rosa Peris, el Consell de la Dona ja s’ha reunit per a organitzar els actes públics que es realitzaran a les comarques valencianes, així com per a coordinar el “gran acte central”, al que estaran convocats organitzacions de dones, professionals de la sanitat,i de l’educació i la societat civil.

Així mateix, els socialistes presentaran diferents iniciatives en les institucions valencianes, amb mocions a tots els ajuntaments per a sol·licitar la retirada de l’avantprojecte de llei, amb una Proposició No de Llei a les Corts Valencianes i amb mocions en les tres diputacions. En la mateixa línia, crearan una plataforma a les xarxes socials “en defensa del dret a decidir de les dones”.

Per a Peris, la reforma de la Llei de l’Avortament del PP “suposa tornar a una llei més restrictiva que la de 1985 en la qual solament els metges, psiquiatres o jutges poden decidir i no les dones”.

A més, ha ressaltat que s’ha comprovat que “les lleis restrictives no redueixen el nombre d’avortaments, solament s’incrementa el nombre de dones que posen en risc la seua vida i la seua salut perquè es veuen obligades a avortar en la clandestinitat i en condicions insalubres”.

Ha recordat sobre aquest tema que amb la llei actual es van reduir un 9% el nombre d’avortaments i “existeixen nombroses raons per a mantenir la llei de terminis actual que va ser aprovada pel Govern socialista de forma compartida per la societat, acordada, efectiva i respectant els drets de les dones”.

“La Llei de l’Avortament vigent és constitucional, respecta la vida en formació i és més segura, és preventiva i garanteix la igualtat d’accés, i a més és la majoritària a Europa”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa