Diari La Veu del País Valencià
CACSA va pagar 1,14 milions a Levante, Vila-real i València per patrocini
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en Les Corts, Ignacio Blanco, ha denunciat que l’empresa pública CACSA pagà entre 2003 i 2013 en concepte de patrocini del Levante UE, Vila-real CF i València CF un import de 1.143.706,89 euros. Per a Blanco, es confirma la “utilització instrumental de CACSA per part del PP per a finançar tot tipus de qüestions alienes al seu objecte social, guiant-se més pels seus propis interessos polítics que per la rendibilitat social o la viabilitat econòmica”.

El portaveu adjunt d’EUPV ha lamentat que la resposta del conseller Buch, “en la línia habitual de clandestinitat administrativa i opacitat crònica, aporte soles les xifres globals i no detalle les quantitats pagades a cada club”, com es demanava en la pregunta.

El parlamentari autonòmic ha acusat al conseller d’aportar “la informació a mitges” i ha lamentat que “soles hi ha rastre en Internet del patrocini de CACSA al Llevant UE, motiu pel qual no podem saber en què consistien els altres patrocinis al València CF i al Vila-real CF als quals la pròpia resposta de la Conselleria d’Economia al·ludeix”. “I això –explica el diputat d’esquerres- que la nostra pregunta demanava clarament que indicaren per quins conceptes es va pagar exactament i per les respectives quantitats”.

“No acabem d’entendre aquesta obstinació del PP en aportar informació segmentada i incompleta”, afegeix Blanco qui ha anunciat que continuarà presentant bateries de preguntes per tal d’esbrinar els pagaments detallats de CACSA en concepte de patrocinis futbolístics.

Blanco ha recapitulat la informació feta pública per Esquerra Unida fins al moment: “ens trobem que unes empreses privades, com són els clubs de futbol, han rebut patrocinis de diverses empreses públiques de la Generalitat, com són RTVV, l’Aeroport de Castelló, la Societat Projectes Temàtics de la CV, i ara CACSA”. “Continuarem estirant del fil per desmuntar tota la madeixa de la bombolla futbolística unflada amb diners públics”, anuncia el diputat.

Comparteix

Icona de pantalla completa