Diari La Veu del País Valencià
Signes: “Bonig està actuant de nou de mala fe amb el treballadors de Vaersa”
RedactaVeu / València

El portaveu d’Infraestructura i Medi Ambient en Les Corts, Francesc Signes, ha denunciat que la consellera Isabel Bonig “està actuant de nou de mala fe amb els treballadors de Vaersa” en procedir a un canvi de qualificació dels tècnics de l’empresa, el treball de la qual ha passat d’estar inclòs en el grup “B” al grup “C”. “L’única cosa que estan intentant des de Conselleria és que els treballadors no puguen tornar als seus llocs de treball en cas que l’ERO siga declarat nul pel Suprem”, ha afirmat el diputat socialista. “A més d’eliminar el treball de gestió dels Parcs Naturals per una mera tasca de divulgació dels mateixos”.

De fet, tal com ha manifestat Signes, el canvi “no respon a cap tipus de criteri econòmic o d’estalvi” ja que amb la modificació de grup la Conselleria únicament estalvia 80 euros al mes per persona. “L’ERO va ser declarat nul pel TSJ valencià perquè la justícia va considerar que l’empresa no havia actuat de bona fe en la negociació i ara, Isabel Bonig torna a tenir la mateixa actitud”, ha apuntat el diputat socialista abans de lamentar que l’únic interès de la Generalitat siga “ocultar la nefasta gestió dels Parcs Naturals que està duent a terme el Consell, així com la intenció de no tornar a admetre els treballadors”.

“Lamentablement, i si el Suprem torna a donar la raó als 278 treballadors, aquests no podran tornar a ser readmesos perquè els seus llocs de treball hauran quedat amortitzats”, ha indicat Francesc Signes, per a qui darrere d’aquesta maniobra “està la voluntat d’externalitzar la gestió dels Parcs Naturals a empreses privades com Tragsa”. “Actualment, els únics tècnics de parcs sobre el terreny són uns enginyers forestals contractats fa menys d’un any com a interins a temps parcial i que procedeixen d’una borsa totalment aliena a la gestió dels Parcs Naturals, la qual cosa indica l’escàs interès de la Generalitat de contar de nou amb els experts acomiadats”.

Per açò, des del PSPV han instat la consellera a respondre per què no s’ha creat una borsa específica “amb vertaders tècnics en la matèria i amb personal que porta més de 20 anys d’experiència treballant en els Parcs Naturals”. “Açò no és més que un pas més cap al desmantellament dels parcs i entorns naturals de la nostra comunitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa