Diari La Veu del País Valencià
La FE CCOO PV fa una crida a la resistència per a aturar la LOMQE
RedactaVeu / València

Una vegada aprovada al Parlament amb els únics vots del PP, la lluita contra aquesta “nefasta” llei no s’acaba, “sinó que entrem en una nova fase, que pot tenir diferents parts en funció dels terminis per implantar-la a nivell autonòmic”, segons a manifestat el sindicat CCOO PV.

Per a la FE CCOO PV la LOMQE és una llei que pretén instal·lar en el sistema educatiu menys democràcia, menys participació. És una llei que no separa l’Església de l’Estat, que consolida ràtios més elevades, amb centres educatius segregadors, assignatures que recorden un passat viscut en dictadura, districte únic per a l’escolarització, així com més prebendes per a qui vulga participar en el desmantellament de la xarxa pública establint els CIS en una norma de rang orgànic. En resum, una llei amb una forta càrrega ideològica conservadora, i en paràmetres econòmics neoliberals.

La FE CCOO PV enceta (en primer lloc al seu sí) un període per veure quines són les propostes per entrebancar l’aplicació a les aules de tots aquells aspectes que te la llei i que van en contra de l’escola inclusiva, coeducativa, laica, democràtica i participativa.

A més, des del sindicat pensen que cal que hi hagen mesures a prendre a tot el territori estatal i que caldrà establir amb el consens de diferents comunitats autònomes. “Com també és essencial per a nosaltres que siga la comunitat educativa (famílies, professorat i alumnat) qui faça l’aposta per les mesures que calga orientades a aturar la LOMQE”.

Cal recordar que des de la FE CCOO a nivell estatal ja s’han fet recursos judicials sobre aquells aspectes que contravenen la Constitució (és a dir, és una llei inconstitucional en alguns aspectes) i també els que a nivell europeu contravenen la normativa corresponent. “Aquest és altre aspecte de la lluita per aturar la LOMQE que portem a terme des del moment del plantejament d’aquesta llei”.

Comparteix

Icona de pantalla completa