Diari La Veu del País Valencià
La Unió denuncia una onada de robatoris de tractors a l’Horta i la Ribera
RedactaVeu / València

La Unió de Llauradors denuncia una onada de robatoris de tractors a les comarques de l’Horta i de la Ribera molt probablement a càrrec de màfies organitzades que els venen posteriorment a altres països a un preu més econòmic.

Aquest ha sigut el cas de dos germans agricultors i ramaders de Picassent als qui en la mateixa jornada, i a plena llum del dia, els van sostraure els dos tractors que utilitzaven en l’explotació que comparteixen i que ara es veuen sense les seues principals eines de treball. Van presentar la corresponent denúncia a la Caserna de la Guàrdia Civil d’aquesta localitat de l’Horta Sud fa unes setmanes, però no saben res de la sostracció.

El fill d’un dels afectats està actualment de baixa com a conseqüència d’una lumbàlgia originada per fer manualment les labors que abans efectuaven amb el tractor. Aquests agricultors a més no poden permetre’s el luxe de comprar-se uns tractors nous perquè en aquests moments no hi ha ajudes per renovar el parc de maquinària agrícola. No hi ha ajudes del pla ‘renove’ per canviar de tractor o maquinària des de l’any 2011.

A un altre agricultor d’Almussafes li van robar el seu tractor fa tres anys i ara ha aparegut a Romania però ja no li compensa el trastorn i les despeses d’anar a per ell i transportar-lo de nou al seu lloc d’origen a la Ribera.

La Unió considera que els autors d’aqueixos robatoris podrien formar part d’alguna banda organitzada doncs els tractors generalment són carregats en camions per a traslladar-los presumiblement a altres països amb la finalitat de vendre’ls més barats.

Aquesta organització professional agrària ja ha traslladat aquests fets a la Delegació del Govern perquè augmente la vigilància a les zones rurals doncs “el terme municipal no conclou amb les últimes cases del municipi i les partides rurals queden desemparades de l’atenció policial”.

Comparteix

Icona de pantalla completa