Diari La Veu del País Valencià
EUPV presentarà una PNLL rebutjant les privatitzacions a l’Hospital Provincial
RedactaVeu / Castelló

La diputada d’Esquerra Unida a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, s’ha reunit amb una representació dels treballadors i treballadores dels serveis de medicina nuclear i de radioteràpia de l’Hospital Provincial, amenaçats de privatització. “Hem escoltat les seues queixes i informacions, i a més, els hem manifestat el suport d’EUPV a les seues demandes en defensa de la sanitat pública”.

Esquerra Unida presentarà una proposició no de llei a Les Corts Valencianes rebutjant aquestes privatitzacions, i demanarà la compareixença del conseller de Sanitat. “Volem que el servei de ressonàncies torne a ser públic, a més de rebutjar les privatitzacions de medicina nuclear i radioteràpia recollides en el plec de condicions”.

La diputada ha mostrat el rebuig de la seua formació política a les intencions de l’Hospital Provincial de Castelló de privatitzar els serveis de medicina nuclear i de radioteràpia. “El Consell té un pla que consisteix a privatitzar tros a tros, la sanitat pública, el que està passant a l’Hospital Provincial és un bon exemple”.

Albiol ha manifestat en la reunió que la seua formació política ha enregistrat una proposició no de llei a Les Corts Valencianes amb la qual exigeix a la Conselleria de Sanitat que pare l’actual procés de privatització dels serveis de radioteràpia i medicina nuclear i que el servei de ressonàncies torne a ser gestionat públicament.

La representant d’esquerres afirma que no hi ha raons de pes per a privatitzar aquests serveis, “solament existeixen interessos empresarials que volen fer negoci amb la sanitat pública. La Sindicatura de Comptes ha deixat ben clar que una gestió pública és més barata i representa una despesa menor que una gestió en mans privades”.

“A més de la proposició no de llei”, afirma Albiol, “demanarem la compareixença del conseller de Sanitat, Llombart, perquè explique aquesta política de privatització que està colpejant la sanitat pública i que a més d’una major despesa econòmica, ja que els preus estan unflats clarament, també comporta una menor qualitat en l’atenció que la que podrien atorgar els professionals públics si gestionaren aquests serveis directament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa