Diari La Veu del País Valencià
Cas Blasco / Les ONG demanen justícia i la devolució dels diners
Europa Press / València

Els concentrats s’han col·locat a les mateixes portes del TSJ valencià darrere d’una gran pancarta simulant un bitllet de 500 euros amb el lema ‘Que tornen els diners per a cooperació’. Entre ells, estava la diputada socialista Clara Tirado, el parlamentari de EUPV Ignacio Blanco, la regidora de Compromís en l’Ajuntament de València Consol Castillo o el dirigent d’Intersindical Valenciana, Vicent Maurí. Així mateix, s’han unit algunes persones amb els jupetins rojos contra el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV).

L’exconseller ha arribat amb antelació al TSJ. Els concentrats han llançat consignes com les de la pancarta i han exhibit cartells per a reclamar “justícia” i que cesse la “impunitat”. El president de la Coordinadora de ONGD que ha convocat la protesta, Carlos Xavier López, ha explicat als mitjans de comunicació que volen que en aquest cas la justícia valga per donar exemple en la lluita contra la corrupció i que pretenen que s’assegure la devolució dels diners que suposadament es van desviar a la trama.

Així mateix, ha apuntat que pretenen defensar la “dignitat” de les entitats que treballen dia a dia en el camp de la cooperació i ha subratllat que en aquest cas, de les nou persones a les quals es jutja, un és un empresari -César Augusto Tauroni-, dos són dirigents de fundacions que “mai” han treballat en aquest àrea i la resta han sigut part de la cúpula de l’extinta conselleria, entre ells, el mateix conseller.

Per açò, ha insistit a reclamar que es faça “justícia exemplar” i ha considerat que aquest cas pot “fer mal” a les entitats que treballen en cooperació perquè pot “projectar una imatge” que no es treballa en la lluita contra la pobresa que els pot afectar. No obstant açò, ha apuntat que els ciutadans saben distingir entre una “presumpta trama de delinqüents” i aquells que treballen diàriament en favor de la cooperació i el desenvolupament.

Per la seua banda, la diputada socialista Clara Tirado, qui va denunciar inicialment el ‘Cas Blasco’, ha afirmat a les portes del TSJ que hui és un dia per a defensar els interessos de la cooperació valenciana i per a “exigir responsabilitats i respostes” a tots aquells que com Blasco presumptament van robar en nom de la solidaritat valenciana, ha dit.

En aquesta línia, ha insistit que Blasco “ha de deixar-se d’ardits judicials, ha de deixar d’actuar com un mafiós i d’assetjar a periodistes i diputades. Ha de deixar d’actuar com un presumpte corrupte i actuar com el que és, un processat per greus delictes de corrupció”. A més, Tirado ha lamentat la “complicitat i empara” que li ha donat el PP a Blasco, ja que ni el president de la Generalitat ni el de Les Corts “s’han atrevit a demanar-li l’escó a Blasco per a poder netejar la imatge de la Institució valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa