Diari La Veu del País Valencià
Xúquer Viu demana la modificació urgent del Pla del Xúquer
RedactaVeu / Alzira.

Després de l’aprovació pel Consell de Salut de la Ribera d’una resolució en la qual demana una concessió de 22’5 hm³ per a l’abastiment de la Ribera, provinent d’un canvi d’origen concessional, i no com el resultat d’una permuta amb els regants, l’esborrany del Pla de Conca -en consulta fins al 7 de febrer- ha de ser necessàriament modificat en el sentit en què el reclama aquest Consell.

La resolució del Consell de Salut dóna la raó, punt per punt, a les posicions sostingudes per Xúquer Viu i la gran majoria dels agents socials, sindicals i polítics de la comarca.

Per eixe motiu, Xúquer Viu considera impresentable l’actitud del director general de l’Aigua, Alberto Comos, amb una gestió nefasta en contra dels interessos de la Ribera i de tots els valencians. Cal recordar que aquest personatge va ser el director de la ‘Fundación Agua y Progreso’ en la qual la Generalitat va enterrar més de 7 milions d’euros per fer propaganda a favor dels transvasaments i de la política de ‘Agua para todos’. “Ara té la poca vergonya de passejar-se per la Ribera defensant nous transvasaments, a fer propaganda a favor dels transvasaments i de la política de ‘Agua para todos’ ”, han lamentat des de la plataforma.

Alberto Comos -tercer per l’esquerra-, junt al màxim exponent del lobby de l’aigua d’Alacant, Andrés Martínez -quart per l’esquerra- i el ideòleg dels transvasaments, Francisco Cabeza -primer per l’esquerra

Xúquer Viu demana la dimissió immediata d’Alberto Comos, “que encara s’atreveix a vindre a la Ribera per a defensar el ‘dret’ del lobby de l’aigua d’Alacant d’un segon transvasament del Xúquer, mentre a la Ribera li neguen la concessió sense permutes d’aigua potable per abastir-se, en una clara discriminació respecte a Albacete, València, Sagunt i les seues àrees metropolitanes”. A més, “el Director General de l’Aigua és el màxim impulsor de la creació de la Comunitat d’Usuaris que va en clar detriment dels ajuntaments i dels usuaris de la Ribera”.

Comparteix

Icona de pantalla completa