Diari La Veu del País Valencià
EUPV: “El Consell utilitza els centres de discapacitats com a caixers del copagament
RedactaVeu / València

La diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha qualificat “d’autèntica aberració” la mesura aplicada pel Consell, per la qual els centres de discapacitats seran els que cobren el copagament als usuaris. “Aquesta és una mesura més del desmantellament planificat que està duent a terme el Consell sobre els recursos dels serveis socials. Les conseqüències seran evidents: tancament de centres, desocupació de professionals i la tornada a un estat de beneficència més propi del franquisme que del segle XXI”. Esquerra Unida ha exigit en reiterades ocasions la retirada d’aquest decret que estableix el copagament des del passat 1 de gener.

López Barceló ja denuncià el passat estiu la intenció de la Conselleria de Benestar Social d’aplicar enguany aquest copagament. “En aquell moment passà un poc desapercebuda la iniciativa, i des d’Esquerra Unida presentàrem una Proposició No de Llei en Les Corts per impedir que prosperara”. Ara, a més, la formació d’esquerres exigeix la compareixença de la consellera.

“La consellera Sánchez Zaplana haurà de donar explicacions de com pensa aplicar una de les mesures més cruels i dràstiques que el seu executiu ha pres en matèria de drets socials. Aquesta decisió política tindrà unes conseqüències fatals en milers de persones i famílies del País Valencià, a les quals se’ls obliga a elegir entre poder arribar a final de mes o permetre’s l’accés a la garantia dels seus drets fonamentals”, subratlla la parlamentària.

López Barceló recorda, a més, que les cartes de copagament “van arribar just després que tingueren lloc les mobilitzacions dels centres d’atenció a la discapacitat, les quals reivindicaven precisament el cobrament de les subvencions que no se’ls havien pagat. Posteriorment a aquestes mobilitzacions i sense cap tipus d’informació als usuaris, la conselleria va enviar les cartes de copagament en un darrer gest de crueltat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa