Diari La Veu del País Valencià
Cas Blasco / Ximo Puig apunta que “Blasco ha estat protegit pel PP”
RedactaVeu / València.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat hui que l’exconseller Rafael Blasco, que està sent jutjat en el Cas Cooperació, “ha estat protegit durant tot aquest temps pel PP perquè ha controlat gran part de l’estratègia que han seguit els populars durant aquestes dues dècades”. És més, ha afegit que el PP “el va fitxar per a destruir el partit socialista, solament serveix per a destruir i no per a construir”.

Per a Puig, el problema “no és solament de Blasco, és de tot el PP que va decidir apostar per un model de gestió que ara té les seues conseqüències” i ha destacat que “en aquest cas hi ha responsabilitats polítiques que afecten tot el Consell i aquestes responsabilitats no tenen per què avaluar-se en els jutjats sinó en Les Corts”. Per açò, ha demanat al govern valencià que “aporte la màxima transparència i lliure tota la informació que afecta la gestió de Blasco en les diferents conselleries” i done compte de tot açò en el parlament valencià.

Tirado: “Blasco haurà d’explicar demà tot el que ha ocultat a les Corts”

Per la seua banda, la diputada socialista en Les Corts, Clara Tirado, s’ha referit a la declaració que haurà de realitzar Blasco demà en el jutjat per a dir que “haurà d’explicar on estan els diners de tots els valencians que havien d’anar destinats a la cooperació valenciana, haurà d’explicar si part dels diners han anat a parar a les seues butxaques, explicar la seua relació íntima amb Tauroni i la seua relació amb els diferents ‘testaferros’ de la trama que s’han dedicat a saquejar els diners públics de la cooperació que havia de destinar-se a pal·liar la set i la fam a Nicaragua”.

En definitiva, segons ha assenyalat, “haurà d’explicar demà el seu paper en la trama, el seu paper com a capitost i com a director principal d’eixa trama, haurà d’explicar el que fins ara no ha volgut explicar en el parlament valencià, emparat pel PP que sempre ha actuat com el seu còmplice”.

Comparteix

Icona de pantalla completa