Diari La Veu del País Valencià
Abandó de l’edifici Bomas Gens de València
RedactaVeu / València

Compromís per València exigix, com ja ha fet diverses vegades al Ple de l’Ajuntament, la Comissió de Patrimoni i la Junta Municipal de Trànsits, que l’edifici Bombas Gens siga conservat i recuperat per l’ús i el gaudi del veïnat i dels visitants preservant tant la seua identitat constructiva com la memòria històrica i industrial.

En este sentit Consol Castillo ha exigit que “l’Ajuntament inste els propietaris de l’edifici al compliment de les normatives de salut pública, seguretat i manteniment, ja que és una empresa promotora amb solvència”.

L’actuació en l’edifici de Bombas Gens “es fa imprescindible ja que l’edifici ha patit incendis, ocupacions, i ha estat utilitzat com a abocador incontrolat, el que ha causat la queixa en diverses ocasions del veïnat dels edificis que l’envolten per males olors i plagues de rates”.

En les darreres setmanes s’ha observat amb preocupació per part del veïnat la desaparició d’elements significatius del forjat de les finestres.

Des de Compromís “lamentem que l’Ajuntament no exigisca responsabilitats als grans però, en canvi, actue amb celeritat amb els no tan poderosos, de manera que a poc a poc els valencians anem perdent algunes de les que podrien significar mostres de la història més o menys recent de la nostra ciutat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa