Diari La Veu del País Valencià
Reconstruint Fuster i La Xala continuen reivindicant la figura d’Agulló
RedactaVeu / Sueca.

Ara que encetem l’any 2014, l’any que es compliran 21 anys de l’assassinat de Guillem Agulló i Salvador, jove mort a mans d’un grup de militants de l’extrema dreta; el col·lectiu Reconstruint Fuster i l’Associació cultural La Xala de Sueca continuen reivindicant ell, Fuster, l’estelada i tot allò que simbolitzen en la lluita del nostre poble.

Amb aquest propòsit presenten el vídeo de l’acte que van organitzar, el passat dia 24 de novembre a la Casa Fuster, en memòria d’En Guillem Agulló; un acte on hi eren presents els pares del jove assassinat, Carme i Guillem i també la família de Vicent Andrés Estellés, a més d’un munt d’artistes prohoms del món cultural suecà i valencià.

D’altra banda, volen fer palés davant la ciutadania, el rebuig envers les preguntes o declaracions fetes per María Ángeles Matoses, una regidora del Partit Popular, al darrer plenari de l’Ajuntament de Sueca.

Aquesta regidora instava el govern municipal a prohibir símbols “anticonstitucionals” als edificis públics, fent així referència a l’estelada que presidia aquest acte.

Aquell 24 de novembre el corral de la Casa Fuster i tota la Biblioteca Suecana eren plens de gom a gom. També hi era present molta gent vinculada als diferents partits polítics que constitueixen l’actual equip de govern, tot i que “sorprén la seua manca d’intervencionisme al darrer plenari al debat d’aquesta queixa”.

A l’acte “hi érem tots, tret els representants del Partit Popular, i tots hi érem per retre homenatge a la memòria de Guillem, per donar-li suport a la seua família, que encara rep amenaces feixistes i hi érem pel nostre compromís amb el País i la llibertat”.

>
Homenatge a Guillem Agulló (Sueca 2013) 1 de 2
>
Homenatge a Guillem Agulló (Sueca 2013) 2 de 2

Comparteix

Icona de pantalla completa