Diari La Veu del País Valencià
Alcoi viu la 129 Cavalcada dels Reis Mags

AraMultimèdia / RAFA CERDÀ M.

Els Reigs Mags han tornat a Alcoi, amb aquesta ha han fet 129 cavalcades, han eixit al carrer acompanyats de 1.400 persones, i els seus patges que han anat repartint els regals als xiquets i majors, en el dia de major il·lusió.

Com va anunciar l’Ambaixador Reial, Melcior, Gaspar i Baltasar han tornat un any més.

La Comitiva de Ses Majestats anava encapçalada pels Grups de Danses Carrascal i Sant Jordi, amb l’Ambaixador Reial, i les colles de Dolçainers i Tabaleters La Degollà i El Rebuig. Als Reis, que han estrenat indumentària, dissenyada per Alejandro Soler, els acompanyaven, la Corporació Musical Primitiva i les societats musicals Nova i Unió Musical.

Al ser diumenge una gran quantitat de gent ha vingut a veure la més antiga de les Cavalcades, observants com els patges pujaven amb les escales repartint regals.

Pujats en tres grans camells, Melcior, Gaspar i Baltasar van descendir pel centre històric custodiats per desenes de patges, encarregats de lliurar els regals als xiquets. Aquesta és una de les principals peculiaritats que distingeix a la cavalcada d’Alcoi de la resta, ja que el sèquit real porta grans escales roges i de fusta amb les quals accedeixen a les cases.

Veure Vídeo Cavalcada Alcoi 2014.

Comparteix

Icona de pantalla completa