Diari La Veu del País Valencià
Serra Calderona, Parc Natural del mes de gener

RedactaVeu / València

El director general del Mitjà Natural, Alfredo González, ha destacat que els Parcs Naturals del País Valencià, a causa dels seus “elevats valors de conservació i paisatgístic, representen un gran potencial per a l’enfortiment, la renovació i la diversificació territorial de l’oferta d’oci i turisme”.

Així, ha apostat per la promoció de l’activitat econòmica local a través d’empreses i serveis locals de la Marca Parcs Naturals, així com el desenvolupament socioeconòmic de les poblacions situades dins dels parcs, fomentant que els visitants facen ús dels serveis de restauració i gastronomia local, activitats d’oci, serveis d’educació ambiental i interpretació del patrimoni natural i cultural i consum dels productes naturals i artesans que en ells es generen.

Per al mes de gener, s’han organitzat més d’una desena d’activitats per a commemorar a la Serra Calderona com a Parc Natural del Mes. Aquest cap de setmana s’ha realitzat una representació de dansa ibera a càrrec del col·legi CEIP Castillo del Real-Marines i una visita guiada al poblat iber Puntal dels Llops, a Olocau.

A més, s’han previst unes jornades sobre la importància de la biomassa forestal que se celebraran en Albalat dels Tarongers, així com diverses visites guiades i rutes interpretatives, com a la cartoixa Val de Crist i a la cooperativa d’oli a Altura, als Banys àrabs a Torres-Torres, pel bosc de sureres a Marines Vell, entre d’altres.

En la programació per a aquest mes destaca la jornada de la pedra en sec a Altura, la Marxa Solidària contra el Càncer a Serra, el Ral·li fotogràfic a Segart o la Jornada Marca Parcs Naturals del País Valencià, en la qual es podrà conèixer una mostra de les empreses que ja compten amb aquest distintiu de qualitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa