Diari La Veu del País Valencià
PSPV: “Fabra consent que els valencians paguem 8 milions per un complex fantasma”
RedactaVeu / Alacant

El PSPV ha denunciat que Fabra “consent que els valencians tornem a pagar enguany 8 milions d’euros per un complex fantasma”, per la qual cosa li ha exigit que “liquide d’una vegada Ciutat de la Llum”. Així, la diputada socialista i portaveu de Grans Esdeveniments, Eva Martínez, ha recordat que fins la Comissió Europea ha deixat clar que “l’ajuda que va percebre de la Generalitat era il·legal i ha d’executar-se la resolució que exigeix la devolució dels diners, per la qual cosa ha de liquidar-se a través d’un procés públic, transparent i amb subjecció a la llei de contractes del sector públic”.

En aquest sentit, Eva Martínez ha incidit que “per als socialistes valencians és important que la Generalitat prenga una decisió sobre com resoldre el seu problema amb Ciutat de la Llum, per la qual cosa, una vegada arribat aquest assumpte a Europa, és necessari fer un seguiment constant, sobretot perquè desconfiem de com el Consell durà a terme el procés de liquidació i licitació del complex”. Per açò, ha apuntat que des del grup parlamentari socialista en Les Corts està previst presentar una sèrie d’iniciatives.

D’una banda, el PSPV sol·licitarà la compareixença de la consellera Catalá “perquè ens explique d’una vegada per sempre com està el procés de negociació sobre Ciutat de la Llum, perquè la sensació que tenim és que el Govern valencià està estancat, esgotat i segueix dilatant qualsevol decisió sobre aquest complex, esperant que siguen altres instàncies les que donen solució al problema”.

D’altra banda, els socialistes tenen previst demanar l’informe que s’ha elaborat la consultora LECG, al mateix temps que han recordat que “ja es van pagar 300.000 euros al despatx d’advocats Garrigues perquè assistiren al judici que tenien pendent amb Aguamarga i perquè mitjançara a Europa”. De la mateixa manera, Eva Martínez ha recordat que Ciutat de la Llum “com a empresa pública, té subscrit un conveni amb l’advocacia de la Generalitat pel qual, per 3600 euros a l’any, podria prestar-li aquest mateix servei”.

Situació a Europa

Per la seua banda, l’eurodiputada socialista, Josefa Andrés, ha recordat que ha realitzat dues preguntes parlamentàries pel que fa a Ciutat de la Llum i ha explicat que “la Comissió Europea té clar que aquest complex ha rebut una ajuda estatal il·legal i incompatible”, per la qual cosa en aquest moment “existeixen negociacions obertes entre la Comissió i el Govern de l’Estat per a donar una solució a aquest problema”. Així, tal com apunten les respostes rebudes per Andrés “les autoritats espanyoles han proposat la privatització del complex, ja que una de les condicions que posen és el tancament de les instal·lacions, la liquidació i la venda a preu de mercat” i ha recordat que “ja s’hauria d’haver executat aquesta solució, però estan deixant una dilació per veure com poden donar solució al problema”.

Comparteix

Icona de pantalla completa