Diari La Veu del País Valencià
EUPV: “La prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez ja és passat

RedactaVeu / València.

El portaveu del grup municipal d’Esquerra Unida (EUPV), Amadeu Sanchis, ha assegurat que el Govern central “deixa clar” a l’alcaldessa de València, Rita Barberá, que adeqüe el PEPRI a l’Ordre del Ministeri i evite els enderrocaments al barri del Cabanyal.

Segons Sanchis, les respostes que el govern ha donat a les preguntes del diputat de EUPV-Els Verds en el Congrés, Ricardo Sixto, sobre la retirada del recurs d’inconstitucionalitat contra el Decret Llei de la Generalitat de Mesures de Protecció i Revitalització del Conjunt Històric de la Ciutat de València “són una desautorització en tota regla a qualsevol pretensió per part del govern local a perllongar l’avinguda Blasco Ibáñez”.

També desautoritzen, segons ha indicat Amadeu Sanchis, “a actuar en qualsevol part del barri a través d’enderrocaments i noves construccions”.

De fet, -ha afegit l’edil- “s’afirma en aquesta resposta que aquest pas es dóna no per a validar cap acció que puga desenvolupar el PEPRI actual sinó per a adequar aquest a l’ordre ministerial i, per tant, no actuar de cap manera que puga suposar delicte d’espoli”.

Sanchis ha afegit que és per açò pel que, tal com deixa clar en el seu escrit el govern central, “la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez ja és passat”.

Per tant -afegeix- “només té cabuda la rehabilitació de la trama urbana, la llicència per a recuperar edificis i la concessió de llicències d’activitat econòmica”.

L’edil ha afirmat que el grup parlamentari d’IU, a través del seu diputat per València, Ricardo Sixto, continuaran demanant-li al govern central “que actue en conseqüència amb les seues decisions i desautoritze qualsevol actuació que en aquest sentit realitze el govern de Rita Barberá que contradiga l’exposat en la resposta donada”.

De fet, Sanchis recorda que el passat 26 de desembre EUPV va denunciar que l’equip del govern popular havia aprovat per Junta de Govern Local la bestreta de la quantitat de 343.000 euros a AUMSA per a l’adquisició d’un immoble situat al carrer La Reina, 117 per al desenvolupament del PEPRI del Cabanyal-Canyamelar.

“Només entre 2012 i 2013 han sigut cinc els milions d’euros que el govern de Rita Barberá ha invertit en la compra de cases al Cabanyal, fet que es feia a partir de la creença que el govern de Mariano Rajoy anul·laria l’ordre ministerial”, ha assegurat el portaveu municipal.

“No obstant, açò no solament no ha sigut així, sinó que el govern central se situa, com no podria ser d’una altra forma, del costat de la seua pròpia legalitat mantenint l’ordre del Ministeri i exigint a la Generalitat que derogue el Decret de la Generalitat, de Mesures de Protecció i Revitalització del Conjunt Històric de la Ciutat de València”.

Comparteix

Icona de pantalla completa