Diari La Veu del País Valencià
Nou terratrèmol de 2,3 graus aquesta matinada a la zona del Castor

ACN / Vinaròs.

Un nou sisme de 2,3 graus a l’escala de Richter, segons l’Institut Geogràfic Nacional, ha sacsejat aquest divendres a la matinada la zona pròxima a la plataforma marina del projecte Castor, situada davant la costa de l’Ebre i del Maestrat. El moviment sísmic ha tingut lloc poc després de les quatre de la matinada i l’IGN no ha publicat dades sobre la seua profunditat.

Tot i que la intensitat i el nombre de sismes va començar a baixar setmanes després que el Ministeri d’Indústria ordenés l’aturada dels treballs a la planta a finals de setembre, durant aquest mes de desembre s’han produït sis terratrèmols de xicoteta magnitud. El passat dia 2 a la vesprada, però, un d’ells va arribar també als 2,2 graus.

El ministre d’Indústria, José Manuel Soria, continua sense fer públics els informes de l’IGN i l’Institut Geològic i Miner que haurien de determinar amb exactitud les causes dels terratrèmols causats per les injeccions del gas matalàs. Soria ha anunciat que ha demanat dictàmens d’experts internacionals per determinar si el magatzem pot funcionar de forma segura. El govern espanyol, de fet, es va comprometre a no tornar-lo a posar en marxa si no existia una garantia total de seguretat després de l’episodi sísmic.

Comparteix

Icona de pantalla completa