Tots som Vicent Maurí

Intersindical convoca una concentració aquest 7 de gener, a les 10 hores, a la Ciutat de la Justícia de València coincidint amb el judici de faltes
5 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / València

El proper 7 de gener, a les 10:30 hores, al jutjat d'instrucció nº11 de València, tindrà lloc un judici de faltes contra Vicent Maurí, portaveu d’Intersindical Valenciana, a qui acusen d'una falta contra l'ordre públic per una denúncia presentada per la policia i tramitada per la Delegació del Govern. En concret, se l'acusa que el 26 de juliol de 2013 va ocasionar un altercat d'ordre públic.

Intersindical Valenciana afirma que les acusacions fetes són totalment falses. No és cert que hi haguera cap desordre públic. Els fets van ser que en acabar una concentració, la policia va retindre tres persones per identificar-les. En eixe moment, un grup de persones, entre les quals estava Vicent Maurí, es van interessar per la seua situació i es van posar a disposició de les persones retingudes per facilitar-los assessorament jurídic a través dels advocats de les diverses organitzacions presents. Al final, una de les persones va ser conduïda a la comissària de Sapadors per identificar-la en no portar la seua documentació. Intersindical Valenciana afirma que cap de les persones que van acompanyar les persones retingudes durant tot el temps que va durar la retenció i identificació va produir cap desordre públic. Per tant, segons el sindicat “estem, una volta més, davant d'una actuació que pretén criminalitzar les protestes socials i intimidar els activistes.”

Intersindical Valenciana considera que el judici de faltes contra el seu portaveu és una peça més de la repressió que utilitza el poder per retallar les llibertats democràtiques i les lluites socials. Per això, des de la Intersindical Valenciana volen expressar el rebuig contra la política de repressió contra els moviments socials, sindicats, partits i persones que són crítiques amb el sistema i les polítiques antisocials que apliquen els governs de la troica.
 

A més, el sindicat afirma que “les amenaces, multes o judicis no aconseguiran intimidar ni callar la nostra veu, tot el contrari, totes aquestes mesures coercitives ens donen força per continuar lluitant pels drets de les treballadores i treballadors, del 99% de la població i del nostre país.” Tampoc ho farà la nova llei de “seguretat ciutadana” o la llei de serveis mínims que pretén aprovar el govern espanyol que és un pas més enllà contra les llibertats democràtiques, individuals i col·lectives, que tenen com a finalitat callar les protestes contra les polítiques antisocials que practiquen els governs valencià i espanyol.

El Sindicat ha rebut nombroses mostres de suport de persones i entitats valencianes, de l'estat i de diversos països del món durant aquests dies.

Finalment, el sindicat ha convocat una concentració el proper dia 7 de gener, a les 10 hores, a la Ciutat de la Justícia de València (Avinguda del Saler, 14) coincidint amb el judici de faltes. La concentració s'ha convocat per donar suport al portaveu de la Intersindical Valenciana i per donar veu a tots els col·lectius socials que també estan patint la repressió.

Solidaritat

Entre aquestes estan sindicats com: la Confederación Educadores Americanos, Federación Sindical Mundial, CGT de Perú, CTA de Argentina, Solidaires de Francia, SUD Vaud de Suissa, Confederación Intersindical, Intersindical - CSC, Intersindical Alternativa de Catalunya, STEI Illes Balears, SAT d'Andalusia, CGT, Intersindical Canària, Intersindical d'Aragó, Unió Sindical de Base d'Itàlia, Unió Sindical Italiana, Unió de Llauradors i Ramaders del PV, Sindicato Unitari de Catalunya, Frente Nacional de Lucha de Guatemala, Comités para la Unidad Obrera (CUO), ESK Sindikatu, Colegio de profesores de Chile, Coordinadora Obrera Sindical, moviment de Unidad Transformadora del COLPROSUMAH (MUTC) de Guatemala, SEMMHK PEO (Cyprus), Sindicat Ferroviari i nombrosos STE i Intersindicals de l'Estat Espanyol.

També nombroses organitzacions socials com: Fundació Rigoberta Menchú de Guatemala, Instituto de Pedagogia Popular del Perú, Associació Víctimes del Metro, Acció Cultural del PV, Enllaçats per la Llengua, Ensenyants Solidaris, Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD) de València, FAPA - València, ATAC - PV, Associació Dones Antígona, Front Cívic, Constituents, Democracia Real Ya València, Instituto de Formación para Educadores de Niños, Niñas y Adolescentes Trabajadores de América Latina y el Caribe (IFEJANT), sodepau, Col·lectiu Sud Cacarica, Asamblea de Desemplead@s y Precari@s de L´Horta Sud, Bloc Estudiants Agermanats (BEA), El Tempir, SEPC - UVEG, Plataforma d’Afectades per les Hipoteques (PAH), Assemblea Docents Illes Balears, Asociacion Valenciana de amistad con Cuba Jose Marti, AES Estudiantes, Plataforma pel Dret a Decidir, ACONTRACORRENT, Col·lectiu Ronda....

I partits polítics com: Coalició Compromís, Esquerra Unida del País Valencià, PSAN, MDT, Construyendo la Izquierda, ERPV, Esquerra Anticapitalista, PCPV...

En aquest l'enllaç es poden llegir els escrits de suport:

next