Diari La Veu del País Valencià
Unes 7.500 persones han fet les rutes per pobles afectats per incendis
EFE / València

Poc més de 7.500 persones han visitat els municipis afectats pels incendis forestals de l’estiu de 2012 gràcies a les rutes turístiques mediambientals organitzades pel Patronat de Turisme de València i els nou ajuntaments implicats en el projecte.

Segons han informat fonts de la Diputació de València, les rutes mediambientals han oferit a escolars i associacions de les comarques centrals nou recorreguts turístics en les poblacions de les Alcubles, Xulella, Xestalgar, Bugarra, Andilla, Sot de Xera, Cortes de Pallars, Dosaigües i Macastre.

En els últims sis mesos, 157 autobusos han portat 7.546 persones procedents de grups de jubilats, mestresses de casa, col·legis i associacions de totes les comarques centrals.

Concretament, Cortes de Pallars ha rebut 1.159 visitants; les Alcubles, 823; Xulella, 1.540; Xestalgar, 1.282; Macastre, 451; Bugarra, 450; Sot de Xera, 900; Dosaigües, 226; i Andilla, 715.

El diputat de Turisme, Ernesto Sanjuán, ha comentat que aquesta iniciativa “ha aconseguit atraure visitants, conscienciar-los sobre la riquesa natural de l’interior de les comarques centrals i la necessitat de cuidar-la, protegir-la i preservar-la”.

“Aquesta iniciativa ha permès donar a conèixer aquests municipis, i contribuir així a reactivar l’economia d’aquestes zones, promocionant el seu patrimoni cultural, gastronòmic i mediambiental”, ha afegit el responsable de Turisme.

Els itineraris van incloure visites guiades als seus monuments, paratges naturals, rutes, esmorzar, visita de conscienciació mediambiental a alguna zona afectada pels incendis, tallers i temps lliure per a passejar o realitzar compres.

Les excursions turístic culturals portaven també activitats mediambientals, amb la finalitat de conscienciar la ciutadania sobre els efectes dels incendis i la necessitat de cuidar i preservar el medi ambient.

Cada excursió s’ha oferit a un preu ajustat per a col·lectius i associacions, entre els 8 i els 13 euros segons el municipi, i un altre més econòmic per als escolars, entre els 7 i els 11 euros, també segons la localitat.

El Patronat Provincial de Turisme ha assumit els costos derivats del transport dels grups que decidisquen realitzar les rutes, pagant els autobusos que realitzen cadascuna de les rutes i el cost dels guies de les visites de cada localitat. Els ajuntaments han sigut els responsables del disseny de les rutes i del desenvolupament de les mateixes.

Comparteix

Icona de pantalla completa